Cestou necestou na E3 2011: RAGE
Speciály Rage Článek Cestou necestou na E3 2011: RAGE

Cestou necestou na E3 2011: RAGE

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Náš E3 seriál ani zdaleka nekončí, na řadu přichází post-apokalyptická FPS RAGE od studia id Software.

Reklama

Vůbec nejzajímavější věcí na RAGE je to, že jde o první novou značku z portfolia id Software za posledních 15 let. Zatraceně dlouhá doba, ale v případě autorů legendárních sérií Quake, Wolfenstein nebo Doom nevidíme důvody k pochybám. Co nás ale čeká v samotné hře?

Co zatím víme

V základu je RAGE post-apokalyptická first-person akce s RPG prvky a menší závodní složkou. Důležitým prvkem je také otevřené prostředí a jedinečný multiplayer.

Na první pohled připomíná RAGE starší Fallout 3 nebo Borderlands, čemuž ještě dopomáhá onen otevřený svět, nicméně zdání klame. Předně jde o grafiku a celkovou atmosféru. Ti šťastlivci, jež měli možnost RAGE hrát se rozplývají nad úžasnou grafickou stránkou hry, a to i v případě konzolí, což je celkem nezvyklé.

Hurá za volant

Podstatně důležitá je i zmíněná závodní vsuvka. Ano, můžete namítat, že to nabídly už Borderlands, nicméně v nich nebyla možnost káru vylepšovat až do nejmenších detailů. Právě v tom by měl být RAGE jedinečný. Nejen tím, že ve FPS střílečce hrají vozidla takovou roli, ale i širokými možnostmi zlepšování výbavy, což platí nejen v případě aut, nebo spíše bugin, ale i v případě zbraní. Na odporné mutanty člověk přece potřebuje něco extra, ne nějaký obyčejný výrobní model.

Co očekávat na E3?

Určitě můžeme očekávat slušnou ukázku hry více hráčů. id Software jsou přeci jen něco jako otcové multiplayeru ve střílečkách, takže si nemůžeme myslet, že by ho v případě jejich nové hry vynechali nebo odsunuli na vedlejší kolej.

Opak je totiž pravdou, multiplayer zatím vypadá vážně slibně. Bohužel o něm zatím nevíme mnoho (vlastně o něm nevíme prakticky nic), každopádně tvůrci slibují velký počet herních módu, přičemž by velkou roli měly opět hrát buginy.

RAGE je přesně ta hra, u které platí „čím míň toho víme, tím víc se těšíme“. Snad nás tedy E3 v tomto ohledu nezklame, a snad nás nezklame ani výsledná hra, ačkoliv si ještě nějaký ten pátek počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama