Cestou necestou na E3 2011: Star Wars: The Old Republic
Speciály Star Wars: The Old Republic Článek Cestou necestou na E3 2011: Star Wars: The Old Republic

Cestou necestou na E3 2011: Star Wars: The Old Republic

Martin Cvrček

Martin Cvrček

19

V rámci našeho pravidelného E3 speciálu jsme nemohli zapomenout ani na očekávané MMO ze světa Star Wars.

Reklama

Co zatím víme

Dalo by se říci, že Star Wars: The Old Republic je klasické MMORPG. Čeká nás pravidelné levelování, kopa questů, řada hratelných tříd, boj proti všem možným nástrahám, obrovský herní svět nebo komunikace s jinými hráči a zakládání guild.

The Old Republic si však dovoluje trochu vybočovat. Třeba tím, že každý hráč dostane svoji vlastní vesmírnou loď, díky které bude možné cestovat vesmírem, účastnit se rozličných vesmírných bitev nebo budete moci jen tak na palubu lodi pozvat své přátele. Nejdůležitější věcí však zůstává příběh. Ne ledajaký příběh.

Za Republiku!

Zápletka hry, odehrávající se přibližně 300 let po prvních Knights of The Old Republic, se točí okolo křehkého a hlavně dočasného míru mezi Republikou a Sithským impériem. Zároveň nás snad čeká i pár souvislostí s dosud neuzavřeným příběhem nejdůležitější osoby tehdejší doby, a to Revana, nebo chcete-li Dartha Revana.

Jak je v případě BioWare zvykem, celá story se bude odvíjet od hráčových rozhodnutí. Normálně by to nebylo zas až tak překvapivé, musíme si však uvědomit, že jde o MMO. Jak pak bude hra vypadat, když podobná rozhodnutí jako my udělá na jednom serveru třeba sto dalších hráčů? Jak to bude fungovat? To jsou jen příklady mnoha otázek, které nás v souvislosti s příběhem napadají, a už se nemůžeme dočkat, až zjistíme, jak se s tím BioWare popralo.

Co očekávat na E3

Vzhledem k výše zmíněným otázkám vám asi musí být jasné, že na E3 očekáváme nějaké pořádné vysvětlení, nebo ještě lépe ukázku funkčnosti celého příběhu. Zatím jsme se totiž dočkali velmi malého počtu věrohodných příkladů, tak se snad konečně dočkáme něčeho většího a jasnějšího.

Stejně tak očekáváme ukázku nějakých raidů, nebo spíše Flashpointů, jak jsou v rámci The Old Republic nazývány. V současné době známe jen jeden nebo dva a nějaké další bychom rozhodně uvítali.

Nejvíce však od letošní E3 čekáme nový filmový trailer. Loni i předloni šlo o mistrovská díla, jednalo se o hotovou euforii pro každého většího fanouška Star Wars, takže upřímně doufáme, že se letos bude opět na co dívat. Studio Blur, zodpovědné za oba dosavadní trailery, navíc potvrdilo, že na dalším videu skutečně dělá. No a samozřejmě by nebylo od věci konečně oznámit konkrétní datum vydání, toho napínání už bylo dost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama