Chystaný remake Half-Life Opposing Force a Blue Shift nově najdete na Steamu
Half-Life Novinka Chystaný remake Half-Life Opposing Force a Blue Shift nově najdete na Steamu

Chystaný remake Half-Life Opposing Force a Blue Shift nově najdete na Steamu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy Windows PC

Dlouhý vývoj hry Operation: Black Mesa zdárně pokračuje.

Reklama

Fanoušci série Half-Life už řadu let vyhlíží chystaný projekt Operation: Black Mesa od studia Tripmine, o kterém jsme vás poprvé informovali koncem roku 2015. Jedná se o neoficiální remake dvojice rozšíření pro první Half-Life. Konkrétně jde o datadisky Opposing Force a Blue Shift, které původně vytvořilo a v letech 1999 a 2001 vydalo studio Gearbox. Minimálně Opposing Force je dodnes ceněným počinem, který by si bezesporu jistou formu reinkarnace zasloužil.

Operation: Black Mesa původně vznikal jako mód na původním Source enginu. Vývojáři se však v průběhu vývoje rozhodli pro přechod na jeho novější verzi a s tím spojenou kompletní předělávku obou rozšíření. V posledních době jsme se však žádných důležitých novinek o tomto zajímavém projektu nedočkali.

S pozitivní zprávou přichází vývojáři až nyní. Skrze oficiální sociální sítě studia jsme se dozvěděli, že Operation: Black Mesa nově dostalo vlastní kartu na Steamu. Jisté tak je, že vývoj nadále pokračuje a pravděpodobně již dospěl do pokročilejší fáze.

Datum vydání však zatím stále neznáme. Níže se každopádně můžete podívat na několik obrázků ze hry. Vývojáři chtějí kromě lepší grafiky a originálního soundtracku přinést rovněž rozšířené herní mechaniky i příběh. Po remaku původního Half-Lifu s názvem Black Mesa bychom se tak brzy mohli dočkat i nové verze obou jeho rozšíření.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama