Operation Black Mesa stále žije
Half-Life: Blue Shift Novinka Operation Black Mesa stále žije

Operation Black Mesa stále žije

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Fanouškovská předělávka Half-Life: Opposing Force do Source enginu se má zjevně docela k světu a nezapomíná se ani na projekt Guard Duty.

Reklama

Projektu Black Mesa, předělávce Half-Life v Source enginu od týmu Crowbar Collective, se očividně docela daří, a to i po vydání placené verze na Steamu. Důkazem může být dnes vydaný Crossfire Update, jenž zahrnuje například změnu vzhledu určitých zbraní nebo předělávku klasické multiplayerové mapy Crossfire.

Na Black Mesu tak trochu navazuje Black Mesa: Insecurity, snaha dvou nadšenců o předělání Half-Life: Blue Shift s využitím prvků Black Mesy. A poněkud stranou stojí předělávka Half-Life: Opposing Force známá jako Operation Black Mesa.

O tomto projektu jsme neslyšeli nic kloudného už dlouhou dobu, téměř dva roky. Operation Black Mesa ale očividně stále žije, jak dokazuje nově vydaný text. V něm tvůrci z týmu Tripmine vysvětlují, že se během té doby zaměřovali spíše na tvorbu samotné hry než na její prezentaci a hlášení o stavu stále odkládali.

Důkazem pokroku mají být nové screenshoty a koncepty doplněné o pěkný render. Vývojáři pak dodávají, že kromě Operation Black Mesa pracují naplno a s rovnocennou prioritou i na DLC/expanzi Guard Duty. Pod tímto názvem se skrývá vlastní předělávka Half-Life: Blue Shift, která nemá nic společného se zmíněnou Black Mesa: Insecurity. I její ukázky najdete níže.

Operation Black Mesa

Guard Duty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama