Článek 6028140
Novinka Článek 6028140

Článek 6028140

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

To ale neznamená, že dojde ke zjednodušování herních prvků, řešením má být příběhová linie. Hra bude navíc podporovat víc modů naráz.

Reklama

Série Mount & Blade se mimo jiné proslavila svou rozlehlostí a komplexností. To ale mělo za následek skutečnost, že řada základních herních prvků zůstávala mnoha hráči nevyužitá a do hry se těžko dostávali nováčci. Zakladatel studia TaleWorlds Entertainment Armağan Yavuz ale serveru PC Gamer prozradil, že druhý díl s podtitulem Bannerlord se tomu pokusí vyhnout.

„Jedním problémem bylo to, že Warband byl hodně velká a komplikovaná hra. Taková komplexita byla mnoha hráči vítána, ale občas to také bylo nepřístupné. Znali jsme lidi s 200 hodinami odehranými ve hře, kteří neznali očividný prvek.

Myslím, že naše základní řešení je hlavní příběhová linka. Chceme zachovat svobodný dojem ze hry, ale zároveň ji chceme udělat přístupnější. Myslím, že nejlepší způsob, jak to udělat, je vytvořit příběhovou linku tak, aby měl hráč několik cílů, úkol a aby věděl co dělat a jak postupovat, až začne. Jakmile trochu pokročí a bude vědět, jak hru hrát, příběhová linka by se měla stáhnout do pozadí a prostě dát hráči obecné cíle a možnosti.”

Snaha o větší přístupnost pro nové hráče se tedy nevydá cestou zjednodušování a omezování herních prvků, jak bývá často zvykem, ale prostým navržením pořádné příběhové linie, jejíž průběh hráče provede základy a naučí ho vše potřebné a důležité.

O něco takového se pokoušelo už DLC pro Warband s názvem Viking Conquest. Ve své původní verzi měl přídavek hodně chyb, což jsem mu vytknul i v recenzi, ale kampaň jakožto určitá forma tutoriálu celkem fungovala.

Podle všeho se ale nemusíme bát, že bychom byli příliš svázaní příběhovou linií a ztratili možnost být kýmkoliv a hrát hru tak, jak chceme. Stále budeme mít jako hráči možnost zvolit si svůj styl hraní a podle něj se bude odvíjet i postup příběhu.

Aby toho nebylo málo, díky PC Gameru jsme se dozvěděli i to, že Bannerlord bude podporovat víc modů naráz. V případě často modovaného Warbandu si hráč musel vždy vybrat, jaký mod zrovna spustí, ale tentokrát je bude možné kombinovat a spouštět najednou.

Díky tomu lze zkombinovat například mod, který mění uživatelské rozhraní s modem, který upraví předměty, a s modem upravujícím nebo přidávajícím určité herní prvky. Díky novému enginu bude navíc tvorba modů jednodušší a moddeři budou mít k dispozici vylepšené nástroje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama