Cloud Imperium musí odškodnit diskriminovaného vývojáře
Cloud Imperium Novinka Cloud Imperium musí odškodnit diskriminovaného vývojáře

Cloud Imperium musí odškodnit diskriminovaného vývojáře

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Windows PC

Handicapovaný programátor chtěl pracovat z domova.

Reklama

Britský soud rozhodl, že studio Cloud Imperium Games musí odškodnit svého bývalého zaměstnance částkou bezmála 30 tisíc liber, v přepočtu asi 900 tisíc korun. Handicapovaného programátora propustilo poté, co požádal o možnost pracovat z domova. Informuje o tom magazín Game Developer.

Senior gameplay programmer Paul Ah-Thion pracoval už dříve v kanceláři v anglickém Wilmslow. Při pandemii covidu-19 společnost přešla na kompletní home-office a zatím plánovala následný přesun kanceláří do Manchesteru. Po skončení pandemie měla zavelet k návratu do společných prostor, ale soud prokázal, že oficiálně to nenařídila.

Ah-Thion, který trpí poruchou autistického spektra, požádal o možnost pokračovat v práci z domova. Nebylo mu vyhověno a obratem dostal výpověď. Cloud Imperium propuštění odůvodňuje tak, že vývojář nebyl kvůli home-officu dostatečně výkonný a nebyl schopný například předávat zkušenosti juniorním kolegům. Soud odůvodnění zamítl s tím, že jednak studio „přišlo“ na problémy až zpětně a během pandemie je nepozorovalo, jednak byly spojeny s vývojářovým handicapem, o kterém dlouhodobě vědělo.

„Od začátku mi bylo jasné, že v CIG nechtějí, aby lidé pracovali z domova poté, co vznikly nové kanceláře v Manchesteru, a zpětně vymýšleli důvody, proč by měla být moje žádost zamítnuta. To dělali až do závěrečného soudního slyšení - a přitom ignorovali právní předpisy týkající se zdravotního postižení. Potěšilo mě, že je soud prokoukl tak snadno,“ řekl pro Game Developer Paul Ah-Tion. Zástupci studia se nevyjádřili.

Přesun do Manchesteru měl stát místo i neupřesněný počet amerických vývojářů, kteří se nemohli nebo nechtěli do Británie stěhovat. Producentka Annie Bouffard mluví o toxickém vedení společnosti. Na konci ledna opustil Cloud Imperium také Todd Pappy, game director Star Citizen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama