Co nabídla prezentace Metal Gear Solid: Ground Zeroes?
Metal Gear Solid Novinka Co nabídla prezentace Metal Gear Solid: Ground Zeroes?

Co nabídla prezentace Metal Gear Solid: Ground Zeroes?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Netrvalo dlouho a po nadšených ohlasech z Twitteru a dalších sítí tu máme první pořádné detaily o tom, co vlastně všem vyvoleným nabídlo první prezenzované demo nového Metal Gear Solid.

Reklama

První prezentované demo zabralo zhruba 20 minut. Vše začalo pohledem na muže v obleku, jehož doprovázela dobře ozbrojená hlídka na jakousi vojenskou základnu. Následuje scéna za silného deště, v němž muž mluví s klukem uvězněným v kleci. Po skončení rozhovoru mu hodí hudební přehrávač, z něhož se začne ozývat skladba Here's To You, známá z Metal Gear Solid 4.

Krátce na to muž sundá svou pokrývku hlavy, aby ukázal, že je jeho tvář silně spálená a zjizvená, čemuž následuje scéna, kdy můžeme vidět písmena XOF na boku vrtulníku, s nímž postava následně odletí.

XOF samozřejmě znamená FOX pozpátku, což dokazuje nápis "From FOX, two phantoms were born", jenž vystřídal celou scénu. Slova odkazují především na hlavního hrdinu Big Bosse, s nímž jsme se mimochodem mohli setkat už v původním Metal Gearu, a jehož můžeme vidět na prvním uniklém obrázku.

Obrázek podle všeho opravdu pochází z dema, následovala totiž scéna, kdy Big Boss sundá své brýle pro noční vidění a tím odhalí svoji ikonickou pásku přes oko. Sám Hideo Kojima následně předvádí působivý stealth postup.

Přítomní redaktoři se také dozvěděli, že jde opravdu o titul odehrávající se v otevřeném světě, není tedy problém si zavolat vrtulník, nebo se různě projíždět v jeepu. Střelba je přitom z pohledu třetí osoby, ani v jedné pasáži prezentované demoverze nebyly k vidění žádné FPS momenty. Hra se tedy nejspíše bude držet pohledu třetí osoby, jak tomu bylo ve většině dílů série.

Všechno zní stále velmi slibně. Jen je otázka, jak dlouho budeme i my smrtelníci nuceni čekat na nějaké gameplay záběry. To je zatím ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama