Co náš čeká v připravované Gears of War 3 betě?
Speciály Gears of War Článek Co náš čeká v připravované Gears of War 3 betě?

Co náš čeká v připravované Gears of War 3 betě?

Michal Burian

Michal Burian

2

Microsoft včera večer oznámil plánovaný betatest očekávané střílečky Gears of War 3 a samozřejmě nezapomněl ani na důležité informace. Pojďte se společně s námi podívat, jaká bude náplň plánované bety <strong>+ nová galerie</strong>.

Reklama

Microsoft tuto středu odhalil, že Gears of War 3 vyjde po celém světě 20. září aktuálního kalendářního roku. O startu betatestu však mlčel, fanouškům tak pochopitelně vrtalo hlavou, kdy se beta uskuteční. Od včerejšího večera víme, že ji máme očekávat v průběhu dubna, přičemž se do ní na dedikovaných serverech bude moci zapojit každý majitel speciální edice Bulletstorm, která obsahuje speciální klíč.

Zároveň s touto zprávou nám Epic Games prozradil také samotnou náplň bety. Ta bude obsahovat tři multiplayerové módy z celkových šesti, které budou hráči hrát na čtyřech různých mapách. Prozatím byly oznámeny pouze dvě mapy, a to Checkout v supermarketu a Thrashball na stadionu. O dalších dvou lokalitách mají rozhodnout sami hráči prostřednictvím hlasování na oficiální Facebookové stránce. Na výběr máte z následujících map: Mercy (Milost), Old Town (Staré Město) a Overpass and Trenches (Nadjezdy a Příkopy).

Módy zahrnuty v betě

King of the Hill – Tento mód jistě znají hráči předchozího Gears of War dílu. Nově bylo přepracováno uživatelské rozhraní, které je zjednodušeno, tak aby bylo jasně poznat, kde se pohybují nepřátelé.

Capture the Leader – Tento režim je kombinací Guardian and Submission, přičemž nabízí několik vychytávek, které závisí na tom, na čí straně jste. Buď máte za úkol uvěznit Chairmana Prescotta nebo Queen Myrrah a držet je ve své moci jak nejdéle můžete. Každý hráč má k dispozici jeden kouřový granát, s nímž musí naložit podle uvážení. Hlavní člen týmu má speciální schopnosti – vidí přes zdi a může tak jednoduše koordinovat své spoluhráče.

Team Deathmatch – Zatímco všechny módy jsou poměrně intenzivní, týmový deathmatch je jiný. Každý tým má k dispozici pouze 15 respawnů, což ovlivní celkové počínání celého týmu. Pokud zemřete, objevíte se vedle spoluhráče, doufat můžete, že není pod velkou palbou, abyste hned neumřeli.

Tvůrci dále zmínili několik herních novinek. Pokud budete chtít pomoci svému spoluhráči zvednout se na nohy a odvrátit tak jeho smrt, stačí tlačítko X pouze zmáčknout. Pro zvednutí zbraně musíte tlačítko držet o něco déle. V kruhové nabídce se objeví zvednout zbraň a až po kliknutí můžete začít střílet. Stejná metoda byla uplatněna na tlačítko Y, krátkým stisknutím dupete na ležícího protivníka, zatímco podržením vyvoláte fatalitu – tedy za předpokladu, že máte u konkrétní zbraně smrtící úder odemknut.

Nové a upravené zbraně

One-Shot – z této zbraně stačí vystřelit pouze jednou. Pokud protivníka zasáhnete, zbude po něm pouze černá skvrna. Velmi účinné, že?

Sawed-off Shotgun – brokovnice je mezi hráči velmi oblíbená, tato má však dvojitou hlavni a je velmi účinná nablízko. Stačí se dostat ke skupince nepřátel, jeden výstřel zaručí, že minimálně tři vojáci lehnou na zem a už se nezvednou.

Incendiary Grenade – Aah, granáty se v nouzi vždycky hodí a o těch explodujících to platí obzvlášť.

Digger Launcher – představte si zlého krtka, který se hrabe pod zem a znenadání vyskočí na svůj cíl. Tak přesně takhle by se dala popsat tahle nebezpečná a velmi efektivní zbraň.

Retro Lancer – pokud se dostanete do situace, ve které nemůžete použít skvělou motorovou pilu, pak vám jistě přijdou vhod hroty, které zapíchnete do zad svému nepříteli. Překvapte svého nepřítele a sejměte ho bez povšimnutí zákeřně do zad. Jeho smůla, že nedává pozor…

Hammerburst – tato zbraň prošla menší inovací. Ve trojce obsahuje mířidla, takže si můžete pravou páčkou přiblížit a lépe zasáhnout vybraný cíl.

Závěr

Přestože Epic neodhalil všechny detaily ohledně Gears of War 3 bety, víme, že ve hře bude robustní systém pro odemykání nových zbraní a dalších maličkostí, který bude součástí bety. Pokud se bety zúčastníte a dokončíte 90 zápasů a zabijete 100 nepřátel, zpřístupní se vám Gold Retro Lancer (platí i pro betu) a v plné verzi se můžete těšit na fotbalový úbor, do něhož budete moci obléct samotného Cola.

A jsme u konce. Víc o chystané betě nevíme. Pro jistotu zopakujme, že betatest Gears of War 3 odstartuje v průběhu dubna a plná verze vyjde po celém světě 20. září 2011.

Závěrem ještě oficiální obal, který byl dnes odhalen:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama