Co všechno hráče letos čeká v Rainbow Six Siege?
Novinka Co všechno hráče letos čeká v Rainbow Six Siege?

Co všechno hráče letos čeká v Rainbow Six Siege?

Jan Kalný

Jan Kalný

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Chybět nebudou nové eventy, operátoři, úpravy map, playlist pro nováčky nebo nový způsob, jakým se hra bude nadále vyvíjet.

Reklama

Rainbow Six Siege je jeden z těch šťastnějších příběhů. Hra se při vydání nedočkala úplně přívětivé odezvy a že skončí v propadlišti dějin byla v podstatě jenom otázka času. Ubisoft se ale nevzdal a na hře stále pracoval. Nyní jsme v bodě, kdy patří Siege mezi přední multiplayerové střílečky, které se těší pravidelným updatům. A tzv. Year 4 nemá být jiný.

Nedávno jsme vám blíže představili první operaci čtvrtého ročníku s názvem Burnt Horizon, která přinese novou mapu, dva nové operátory a event. Operace v rámci druhé sezóny poté přinese další dva operátory, jednoho amerického a druhého dánského, další event a rework/přepracování/aktualizaci existující mapy Kafe. V třetí sezóně nás čekají další dva operátoři (jeden z Mexica a druhý z Peru), další event a přepracování mapy Kanal. A v neposlední řadě nás ve čtvrté sezóně čeká další duo operátorů (jeden keňský a druhý indický) a aktualizace mapy Theme Park.

Chybět samozřejmě nebudou ani další úpravy a jednou z těch největších je fakt, že se celý vývojářský tým rozděluje do několik samostatných skupin a každá bude dedikovaná na jednu konkrétní složku hry. Jeden tým se bude samozřejmě čistě na mapy, ten druhý na eventy a operátory, třetí na chování hráčů a toxicitu a čtvrtý se zaměří na playlist. Vývojáři slibují, že se každý tým bude věnovat své části tak moc, jak je to jenom možné.

Vývojářská skupina pracující na toxicitě představila mechaniku, kdy pokud útočíte na své spoluhráče opakovaně, budete to vy, kdo utrpí zranění. Jak to ale bude fungovat v praxi je zatím těžké určit. Koneckonců vběhnout někomu do rány není zvlášť těžké.

V průběhu roku by neměly chybět ani úpravy i několika operátorů, jak prozrazuje vývojářská skupina starající se o vyváženost hry. K prozrazení této iniciativy zatím došlo pouze v případě Liona, Glaze, Ying, Dokkaebi a Capitaoa.

V neposlední řadě nechybí ani několik slibů od vývojářské skupiny starající se o playlisty. Hra by se měla během roku dočkat tzv. Newcomer playlistu, který nabídne omezený počet map (Bank, Consulate, Chalet) a obsáhne jediný herní mód (Bomb), aby se mohli nováčci naučit ty nejnutnější základy a nemuseli pokaždé bloudit v jiných mapách s jiným cílem.

Pokud už jste se hrou dostatečně seznámeni, nejspíše vám přijdou vhod změny pro klasický Casual playlist. Doba trvání Action Phase se má zkrátit ze čtyř minut na tři a půl minut a útočící tým si bude moci zvolit místo zrození, přičemž bránící tým bude naopak dopředu vědět, jaká místa budou bránit, aby se mohli připravit.

Pro ty nejvášnivější hráče pak čeká změna pro Ranked playlist, ze kterého konečně v druhé sezóně zmizí nálepka beta a své oficiální premiéry i pro běžné hráče, mimo profesionální ligy, by se měla dočkat mechanika Pick and Ban, která dovolí oběma týmům zabanovat celkem dva operátory pro útok a dva operátory pro obranu.

Co všechno hráče letos čeká v Rainbow Six Siege?

A jenom tak mimochodem také došlo k potvrzení, že se Rainbow Six Siege nedočká žádného battle royalu. To pro DualShockers potrvdil kreativní ředitel Xavier Marquis.

„Ne, vůbec mě battle royale nezajímá. [...] Rovnice Siege pochází z reality, jako skutečné CBQ operace; jde o jednu skupinu, která trénovala k obraně specifického místa a druhou skupinu, která má za cíl hrozbu zneškodnit. V tom spočívá podstata Siege. Myslím si, že battle royale do toho moc nepasuje a nevím, jestli by to byla pozitivní věc.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama