Codemasters se snaží od THQ získat přes milion dolarů
Bodycount Novinka Codemasters se snaží od THQ získat přes milion dolarů

Codemasters se snaží od THQ získat přes milion dolarů

Michal Burian

Michal Burian

8

Společně se studiem Double Fine doufají, že od zkrachovalé THQ získají zpět své peníze.

Reklama

THQ podle nejnovějších zpráv dluží společnosti Codemasters přes jeden milion amerických dolarů. Codies podali žalobu proti THQ na začátku tohoto měsíce.

Není přesně známo, proč by THQ měla Codemasters dlužit peníze. Je ale pravděpodobné, že to souvisí s distribuční dohodou mezi oběma společnostmi, která byla podepsaná před dvěma roky. V roce 2011 totiž THQ oznámila distribuční smlouvu s Codemasters, která jim zaručovala, že budou ve Spojených státech vydávat tituly Codies v čele s DiRT 3, Operation Flashpoint: Red River, Bodycount a F1 2011.

Nicméně, dohoda neměla dlouhého trvání. V roce 2012 práva distribuovat tituly Codemasters získala společnost Warner Bros.

Mimo jiné zástupci THQ odhalili, že dluží 595 000 dolarů vývojářům Brutal Legend z Double Fine Productions, pravděpodobně za Costume Quest a Stacking, a 19 316 dolarů Konami.

Své peníze se snaží získat zpět také Microsoft, konkrétně $888,652 Microsoft Leasing a $213,772 Microsoft Corporation. Stejně tak si Sony Picture nárokuje $363,152 za vytvoření videí pro Company of Heroes 2.

THQ oznámila bankrot již v prosinci 2012 a o měsíc později začala aukce o majetek - report z první aukce zde, z druhé naleznete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama