Colin McRae: DiRT 3 – návrat k tradičním rallye závodům
Preview DiRT 3 Článek Colin McRae: DiRT 3 – návrat k tradičním rallye závodům

Colin McRae: DiRT 3 – návrat k tradičním rallye závodům

Michal Burian

Michal Burian

11

Codemasters bere na vědomí volání fanoušků, chystaný Colin McRae: DiRT 3 se tak vrátí ke tradičním rallye závodům, kde na nás budou čekat úzké lesní cesty, husté slejváky, kluzké serpentiny a mj. i polovyprahlé savany.

Reklama

Návrat ke kořenům

Vydavatelská společnost se snaží svými hrami zavděčit širšímu publiku hráčů. To však není možné, poněvadž evropský trh hráčů má raději simulátory a v Severní Americe si potrpí spíše na pořádné arkády. Není tedy divu, že Codemasters se závodní sérii Colin McRae zkoušel nejrůznější tahy. Nejprve se jednalo o jakýsi simulátor, který postupně přecházel až k arkádě, která se rozhodně nezamlouvá starším fanouškům. Colin McRae série pomalu ztrácí původní nadšence a vítá v klubu nové závodníky.

Odliv původních fanoušků byl už pravděpodobně neúnosný a v dílnách Codemasters si uvědomili, že by s tím měli začít rychle něco dělat. I proto se chystaný třetí díl rallye série DiRT vrátí zpět ke tradičním závodům, jež nabídnou úzké a nebezpečné lesní cesty, husté slejváky, kluzké serpentiny a mj. také polovyprahlé savany.

Zkrátka však nepřijdou ani milovníci adrenalinu, nebezpečí a různých skopičin. Pro ně bude v Colin McRae: DiRT 3 připravena nově vytvořená aréna Compound, která by se dala přirovnat k jakémusi automobilovému skateparku, v němž na vás budou čekat nejrůznější vedlejší a zároveň nebezpečné závody a mini-hry. Do Compound arény budete moc zavítat jak v offline režimu, tak v online a splitscreenu.

Vrátí se také licencované závody X-Games a plnohodnotná licence na WRC závody, což znamená, že se podíváme do všech koutů světa a závodit budeme například u finských jezer, podíváme se do bývalé elektrárny v Battersea v Londýně, do zasněženého Norska či do horského úbočí v Monte Carlu. Opomenout však nemůžeme ani vyprahlé keňské cesty v Africe nebo colorádský Aspen.

Gymkhana na plný plyn

Tím to však nekončí, nově bude dostupný Gymkhana styl, tedy jakési extrémní jízdy s pořádnou dávkou nebezpečí. Tyto závody se budou odehrávat ve stísněných podmínkách (na letišti nebo ve městě) a úkolem bude například efektním způsobem podjet hořící návěs a zároveň udělat co nejvíce smyků. Není tedy divu, že DiRT 3 bude oproti druhému dílu disponovat minimálně dvojnásobným počtem nejrůznějších eventů.

Colin McRae: DiRT 3 má být největší závodní hra v historii, což se samozřejmě bude odvíjet také od vozového parku. Budete moci usednout do všemožných aut ze sedmdesátých, osmdesátých či devadesátých let, v nabídce však budou i moderní automobily. Zmínit se určitě hodí například Peugeot 207 S2000, Lancia Stratos, Quattro S1, RS2000, Peugeot 205, Lancia Delta Integrale nebo 555 Subaru Colina McRaeho.

Úpravám se nevyhne ani engine a zejména model osvětlení. Ten bude působit reálným dojmem, což se dotkne přechodu dne a noci, sněhu či deště a celkových efektů prostředí. Nasvíceny budou lépe také vozidla, na nichž budeme moci pozorovat extrémní detaily.

Pokud vám nevyhovovalo ovládání v DiRT 2, tak pro vás máme dobrou zprávu. Tvůrcům se už taky tolik nezamlouvá a rozhodli se jej radikálně změnit. Pravděpodobně se tak dočkáme nejen arkádového stylu, nýbrž také jakéhosi modelu simulace, což určitě oceníme především my, Evropané. Navíc by se měl každý automobil ovládat odlišně. Přepracované bude také samotné menu hry. To bude minimalistické, černobílé s občasnými záblesky, tedy žádná divočárna v podobě přechodů mezi X-Games eventy jako ve druhém dílu.

To vše a mnohem víc bude spojovat americká hvězda Ken Block, který vystřídá zesnulého Colina McRae. Jak to celé dopadne, zjistíme příští rok, kdy DiRT 3 přijede na pulty obchodů ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama