Criterion získal kontrolu nad Need for Speed sérií
Novinka Criterion získal kontrolu nad Need for Speed sérií

Criterion získal kontrolu nad Need for Speed sérií

Tomáš Miklica

Tomáš Miklica

33

Vývojáři chtějí spojit Shift, Hot Pursuit, Most Wanted a Underground do jedné hry.

Reklama

Viceprezident Criterionu Alex Ward prozradil, že předloňský Hot Pursuit a právě vyvíjený Most Wanted nebudou jedinými příspěvky tohoto vývojářského studia slavné závodní sérii Need for Speed. Od nynějška má mít totiž Criterion pod palcem všechny další díly.

„Naše značka bude na všem, co v příštích letech v rámci sérií Need for Speed a Burnout vyjde. Už se o to nebudou dělit různé tvůrci celky,“ řekl Ward magazínu GameInformer na E3. Zatím není přesně jasné, jestli to znamená, že bude Criterion další tituly přímo vyvíjet nebo jen na tento vývoj dohlížet.

Ward zároveň prohlásil, že by v budoucnu chtěl zkusit spojit řady, na které se Need for Speed momentálně dělí, tedy Shift, Hot Pursuit, Most Wanted a Underground, do jedné společné hry.

Ani na fanoušky herní série Burnout, která Criterion proslavila, ale Ward a jeho studio údajně nehodlají zapomenout. Nic konkrétnějšího ovšem Ward neprozradil.

Otázkou tak zůstává, zda se i příští rok setkáme s dalším Need for Speed, když sérii má na starost Criterion Games. Pokud ano, mohlo by to znamenat, že se tvůrčí celek rozdělil na několik týmů nebo že bude pouze dohlížet na vývoj NFS dílů, jenž by například připravoval Black Box.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama