Crossplay nově ve Space Engineers
Space Engineers Novinka Crossplay nově ve Space Engineers

Crossplay nově ve Space Engineers

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Majitelé PC i Xbox verzí si zahrají spolu.

Reklama

Keen Software House je vývojářské studio se sídlem v Praze, které bylo v roce 2010 založeno Markem Rosou.

Celek se proslavil především díky svému skvělému vesmírnému sandboxu Space Engineers, jehož prvotní verze dorazila na Steam do předběžného přístupu už v roce 2013.

O šest let později jsme se dočkali plného vydání, přičemž tým skoro před rokem ukončil práce na Medieval Engineers, což je hra postavená na podobných principech.

Minulý rok se nicméně tento jejich vesmírný počin podíval i na konzoli Xbox One, takže si její majitelé konečně mohli vyzkoušet, proč je toto dílo tak oblíbené.

Pokud jste nicméně patřili k těm několika lidem, kteří hru sice hrají na svém Xboxu, avšak další kamarády mají na PC, tak už nemusíte smutnit.

Vývojáři totiž do hry vydali aktualizaci, která povoluje crossplay, tedy si společně mohou zahrát hráči na PC i Xboxu.

Navíc také došlo na přidání podpory modů pro Xbox, kdy je můžete využívat v jakémkoliv založeném světě, avšak nebudou fungovat ty, které vyžadují stažení speciálně vytvořených skriptů.

Pro využití modů však musíte zůstat na jedné platformě, jelikož jejich používání při crossplayi dělalo neplechu, takže tuto možnost prozatím vývojáři odebrali.

Na PC pak měla být přidána podpora Mod.io, aby vyhledávání a instalování modů bylo ještě jednoduší, avšak po zpětné vazbě od komunity se autoři tuto funkci rozhodli prozatím vypnout a spustí ji, až si budou jisti, že funguje podle představ fanoušků.

Hru si můžete zakoupit v obchodě Steam, kde máte ještě pár hodin čas na nákup titulu ve slevě, tedy za 11,89 eur (310 Kč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama