Crysis 2 – tak trochu jiná džungle
Preview Crysis Článek Crysis 2 – tak trochu jiná džungle

Crysis 2 – tak trochu jiná džungle

Marcus

Marcus

1

Druhý díl slibuje oproti jedničce mnoho změn. Co všechno Crysis 2 nabídne a budou to změny k lepšímu?

Reklama

Crytek umí dělat bezpochyby výborné hry, i když jich zatím na svém kontě moc nemá. Far Cry se stal velkým překvapením v době, kdy se mluvilo především o souboji Doom 3 a Half-Life 2. Dokázal se prosadit a získat mnoho fanoušků a vysoká hodnocení v recenzích. Zápletka sice nijak nevynikala, co ale nadchlo bylo ztvárnění tropického ostrova, na němž se titul odehrával. Od německých vývojářů jsme se pak nedočkali pokračování Far Cry 2, ale nového titulu s názvem Crysis. Ten znovu exceloval technickou nadřazeností oproti zbytku herního pole. Jenže se zase tak dobře neprodával, čemuž bylo největší vinou jistě exkluzivita PC platformy Hlavně kvůli tomu se druhý díl připravuje pro PC, Xbox360i PS3. Máme si opět řipravit sluneční brýle a krém s vysokým UV faktorem?

Zpátky do džungle!

Konec prvního Crysis jasně naznačoval, že se máme těšit na brzké pokračování. I samotné Electronic Arts, pod které Crytek několik let patří, již dříve avizovalo, že Crysis bude minimálně trilogie. Emzáky jsme sice z ostrova blízko Severní Koreje dostali, ale ti se, jak známo, tak snadno nevzdávají. “V Crysis 2 se podíváme do jiného typu džungle!“, vyprávěli vývojáři ještě před pár měsíci a nyní už je všem jasné, co tím mysleli. V Crysis 2 se totiž podíváme do New Yorku, ve hrách překvapivě málo využívanou metropoli. Jelikož se jedná o hodně známé město plné památek a slavných budov, měli bychom většinu z nich spatřit i ve hře. Můžeme se tak těšit na přestřelky uprostřed Central Parku nebo pohled na zdecimovanou Sochu Svobody.

Nanosuit 2.0

Jednou z hlavních vychytávek Crysis byl speciální oblek, kterým disponovali hlavní představitelé vaší party. Bez něho jsme byli průměrní vojáci, kteří by asi nerozdýchali ani jeden přesný zásah. S ním jsme se ale stali takřka nezastavitelným strojem na zabíjení s několika funkcemi. Síla, neviditelnost, rychlost a brnění - to byly hlavní výsady tohoto speciálního oblečku. V Crysis 2 samozřejmě bude také, ale má nabídnout notná vylepšení.

Funkce Nanosuit 2.0 budou tactical, infiltration, armor a power. Power bude kombinovat sílu a rychlost z prvního dílu. Naopak infiltration nabídne možnost stealth hraní, hlavně díky schopnosti zneviditelnit se, můžeme se tak snadno vyhnout velkému počtu nepřátel. Mezi hlavní a jedinou vlastnost Armor je absorbování velkého množství nepřátelských kulek.

Všechny tři zmiňované schopnosti byly k vidění již v prvním dílu, avšak inflitration bude úplnou novinkou. Když si nastavíte právě tuto vlastnost, dostanete nové strategické možnosti. Objeví se informace o nepřátelích, můžete si na mapě zaznamenat jejich pozice, prostudovat jejich zbraně a další podobně důležité informace, jež se určitě hodí.

Příběh? Zatím tajné!

Far Cry i Crysis nijak příběhově neexcelovaly a bylo jim to v recenzích i vytýkáno. U Crysis 2 bychom se mohli dočkat konečně něčeho zajímavějšího, alespoň to naznačuje mlčení z řad vývojářů. O příběhu jsme se zatím žádné podstatné detaily nedozvěděli, ale něco málo jsme přeci jen zachytili. Crysis 2 se bude odehrávat v roce 2023, tedy tři roky po původním titulu. Útok mimozemšťanů nepostihl jen New York, ale i další světová města jako Londýn, Tokio či Rio de Janeiro. Podobně jako u Bioshocku i zde bychom měli nacházet něco na způsob audio pásek a poodkrývat tak komplikovaný příběh.

O hlavní postavě se také nic neví, Crysis i Warhead měl pokaždé jiného hlavního hrdinu. V případě druhého dílu se původně mluvilo o Prophetovi. Dle nejnovějších informací bychom si ale znovu měli zahrát za Nomáda, hlavní postavu prvního dílu. Do New Yorku se pochopitelně nepřestěhovali vojáci Severní Koreje, a tak je ve druhém dílu neuvidíme. Naopak vrátí se alieni, kterým nově narostou dolní končetiny a přibude frakce CrynetOps, jejíž vojáci mají zneškodnit každého, kdo bude mít na sobě speciální oblek. Takže půjdou hlavně po nás! Další jejich cíle jsou zatím nejasné, ale pravděpodobně se zajímají o důležité informace z jedné havarované lodě vetřelců.

O Crysis 2 se opět mluví především díky technickému zpracování. Venku jsou již první obrázky a tech video a CryEngine tentokrát třetí generace znovu dokazuje, že oprávněně patří ke špičce. Grafika vypadá skvěle, avšak náročnost na hardware by měla být radikálně snížena. Přibudou nové efekty jako destruktivní prostředí, vylepšena bude fyzika, objekty by se měly reálně deformovat. Nepřátelé se mají chovat uvěřitelněji, schovávat se za překážky, využívat okolního prostředí. Změn v enginu je tedy více než dost a obrázky nám jasně naznačují, že znovu půjde o grafický skvost a audiovizuální zpracování obecně posune zase o několik příček strmě vzhůru.

Prvních informací není mnoho, ale na blížící se herní výstavě E3 (15. – 17. června) bychom se měli dozvědět mnohem více. EA na Crysis 2 hodně sází a není ani divu, do vývoje se investovala velká suma zelených papírků. Datum vydání zatím oficiálně stanoveno nebylo, ale dle nových informací bychom se hry měli dočkat 24. září 2010, a to ve verzích pro PC, Xbox 360 a třetí PlayStation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama