Čtvrtý ročník brněnského herního festivalu Gamer Pie se blíží
Novinka Čtvrtý ročník brněnského herního festivalu Gamer Pie se blíží

Čtvrtý ročník brněnského herního festivalu Gamer Pie se blíží

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Nintendo 3DS 3DS Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Apple iOS Android Android Xbox Xbox 360 Apple Mac pkgsrc Desková hra

Přednášky, workshopy a rozmanitý doprovodný program.

Reklama

Aktualizace číslo 2: Nové datum konání festivalu bylo stanoveno na 31. října.

Aktualizace: Kvůli státnímu opatření ohledně nového koronaviru byla akce přesunuta na pozdější termín. Přesné datum bude brzy zveřejněno na oficiálních kanálech festivalu.

Po roční pauze se opět vrací první český herní festival Gamer Pie, jenž je organizován spolkem MU Game Studies, aby všem fanouškům digitálních her (a nejen těm) nabídl bohatý program, z kteréhož si zcela jistě vybere každý.

Letošním tématem festivalu jsou příběhy a tomu je taktéž uzpůsoben jeho obsah. Můžeme se tak těšit například na přednášku od Jakuba Dvorského (Amanita Design), který se rozpovídá o tvorbě české videoherní pohádky Pilgrims, případně si můžete vyslechnout povídání Jindřicha Skeldala o tom, že není zrovna dobrý nápad psát knihu podle své vlastní hry. Mezi další zajímavé hosty patří ještě Martin Klíma (Warhorse Studios) se svou přednáškou o Dračím doupěti a Lubor Kopecký, jeden z autorů legendárních Bulánků. Akademickou obec tento rok následně zastupují Zdeněk Záhora a Marek Mikeš z Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, kteří se budou věnovat japonským hrám.

Pro ty aktivnější z vás budou následně připraveny různé workshopy, v nichž se třeba pokusíte stát dobrým Pánem jeskyně či se budete učit lidové tance pomocí augmentované reality. Součástí festivalu bude taktéž i expozice herní historie RetroHerna (hry si přirozeně budete moci sami zahrát), výstava bulánčí poezie a samozřejmě i klasická herní stezka, která představuje tuzemské herní projekty, které dost možná utekly vašemu hráčskému oku.

Zajímavou věcí je i herní speed dating, do kteréhož různí tvůrci přihlašují svůj videoherní projekt, s kterým se vás na festivalu během pouhých pěti minut pokusí seznámit a tzv. vám ho „prodat“. Každopádně nesmíme zapomenout ani na charitativní bazárek, z něhož veškeré tržby poputují do dobročinné organizace Centrum Kociánka (pokud se vám doma povalují nějaké starší herní předměty, můžete je do bazárku věnovat).

Celá akce se uskuteční 28. března v brněnském Impact Hubu a budou ji moderovat Šárka Tmějová (Games.cz) a Lukáš Grygar (Radio Wave). Lístky zakoupíte na portálu GoOut za 300 Kč. Avšak rozhodně s jejich pořízením neotálejte, jelikož minulý ročník se ještě před začátkem akce vyprodal a letos se může (a pravděpodobě bude) historie opakovat.

Pro nedočkavce je ještě připraven tzv. Gamer Pie Week, odehrávající se v průběhu týdne před samotnou akcí, v jehož rámci můžete zcela zdarma a bez nutnosti koupě lístku navštívit různé akce, spojené s tímto festivalem.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama