Cuphead má na kontě přes milion prodaných kopií
Cuphead Novinka Cuphead má na kontě přes milion prodaných kopií

Cuphead má na kontě přes milion prodaných kopií

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Pokud budeme věřit údajům stránky SteamSpy, prodeje hry napříč jednotlivými platformami jsou poměrně vyrovnané.

Reklama

Hardcore plošinovka Cuphead, která se pyšní zejména extrémní obtížností a unikátním vizuálním stylem, vyšla na konci září a okamžitě se z ní stal hit. A to tak velký, že za pouhé dva týdny tvůrci zaznamenali více než jeden milion prodaných kopií. Není proto divu, že jsou vývojáři z týmu StudioMHDR Entertainment nadšení a na svém blogu děkují hráčům za podporu a přízeň.

Cuphead je přitom k dispozici na Xboxu One, na Steamu, na GOG.com a přes Windows Store pro Windows 10. Můžeme si tedy pokládat otázku, kde se vlastně prodává nejlépe. Mnozí by nejspíš sázeli na Xbox One, protože na marketingu hry se značnou měrou podílel Microsoft a přirozeně se snažil hráče zlákat ke koupi hry právě pro Xbox One. Pak si ji můžete díky programu Play Anywhere stáhnout i pro Windows 10.

Stránka SteamSpy však uvádí, že jen na Steamu, kde Cuphead vydávají sami vývojáři, vlastní hru přes 600 tisíc hráčů. Údaje prodejnosti přes GOG.com bohužel nejsou známé, ale jestli budeme SteamSpy věřit a zohledníme oficiálně oznámený milionový milník, pak se zdá, že prodeje na Xboxu One i na PC jsou poměrně vyrovnané. I to snad může vývojáře těšit.

Cuphead jsme v recenzi udělili hodnocení 9/10. „Jedinečná plošinovka s úžasnou hratelností, krásně navrženým světem a audiovizuálním zpracováním. Vysoká obtížnost vás navíc přiková k obrazovce a nedovolí vám přestat, dokud Cupheada nedohrajete.“ Tak zní náš verdikt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama