Cyberpunk 2077 se samozřejmě obejde bez protipirátské ochrany i bez mikotransakcí
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 se samozřejmě obejde bez protipirátské ochrany i bez mikotransakcí

Cyberpunk 2077 se samozřejmě obejde bez protipirátské ochrany i bez mikotransakcí

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři slibují rozsáhlou hru, i když si zatím nejsou jistí, jak moc rozsáhlou.

Reklama

Studio CD Projekt RED mělo kdysi ve zvyku ukrývat do trailerů svých her různé skryté zprávy. S čerstvým trailerem Cyberpunku 2077 byla tato tradice obnovena, a tak máme k dispozici další střípky informací. Ve videu jsme viděli hodně věcí, ale datum vydání mezi nimi nebylo. Podle slov vývojářů je stále brzy na jeho potvrzení, takže nabádají k trpělivosti, přičemž platí, že se hra objeví na trhu, jakmile bude připravena. Na PC se samozřejmě zcela obejde bez protipirátské ochrany, jak je v případě CD Projektu RED zvykem. Zapomenout můžeme i na mikrotransakce, protože mikrotransakce v singleplayerové hře jsou z pohledu studia bláznovství.

Zároveň nemáme čekat o nic menší podporu, než jaké se dočkal Zaklínač 3, což znamená, že přísun bezplatných DLC a rozsáhlých placených expanzí rozhodně není vyloučen. Už v základu však má být Cyberpunk 2077 opravdu rozsáhlou hrou, i když ani sami vývojáři si momentálně nejsou jistí tím, jak velký rozsah to bude. Nejdříve musí dát dohromady všechny součásti hry a až tehdy otevřeně oznámí, co můžeme čekat. Teprve poté se začne mluvit o předobjednávkách.

Vývojáři dále potvrdili, že Cyberpunk 2077 je singleplayerové, příběhové RPG, v němž si budete moci vytvořit svou postavu. V neděli jsme se dozvěděli, že protagonistou hry je žoldák s označením V, ale vše nasvědčuje tomu, že si ho budete moci upravit a přizpůsobit mnohem víc než Geralta v libovolném Zaklínači. Spolu s vámi vytvořenou postavou se následně můžete ponořit do alternativní budoucnosti, v níž je Amerika na kousky a velké korporace řídí všechny aspekty civilizovaného života, zatímco pouliční gangy ovládají vše ostatní.

Zpráva zároveň zahrnuje omluvu za velmi dlouhé čekání a období ticha. Tvůrci se rozhodli nejdříve dokončit Zaklínače 3 a oba jeho datadisky, což mělo za následek, že to ticho trvalo déle, než v CD Projektu čekali. Jakmile byla dokončena expanze O víně a krvi, předprodukční fáze Cyberpunku 2077 se naplno rozeběhla, ale stálo platilo rozhodnutí představit projekt až ve chvíli, kdy bude co ukázat. Proto došlo na trailer až nyní.

Je také třeba podotknout, že Cyberpunk 2077 bude prezentován novinářům na E3, takže nás v blízké době čeká další přísun informací a materiálů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama