Dabérka Bayonetty vyzývá k bojkotu třetího dílu
Bayonetta 3 Novinka Dabérka Bayonetty vyzývá k bojkotu třetího dílu

Dabérka Bayonetty vyzývá k bojkotu třetího dílu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

23
Platformy Nintendo Switch Switch

Autoři jí nabídli málo peněz, kritizuje i svou náhradnici.

Reklama

Nedávno jsme psali o tom, že ve třetí Bayonettě bude hlavní hrdinku dabovat jiná herečka než v prvních dvou dílech. Zatímco v nich postavu ztvárnila Hellena Taylor, ve trojce jí propůjčila hlas známá dabérka Jennifer Hale. Už od začátku se oznámení zdálo trochu podivné, vývojáři pouze řekli, že Taylor "neměla čas" a řešila jiné projekty. Důvod byl nakonec úplně jiný, jak nyní vysvětlila samotná Hellena Taylor ve videu na Twitteru.

"Bojkotujte Bayonettu 3," zní její hlavní sdělení. Ve videu se podělila o svůj příběh, kdy jí PlatinumGames údajně nabídli naprosto směšnou částku. Poté napsala samotnému Hideki Kamijovi, který stojí za prvními dvěma díly a je také jedním ze zakladatelů a šéfů studia. Od něj dostala odpověď, že si její práce skutečně váží, ale nabídnuto jí mělo být pouze 4 000 dolarů za nadabování Bayonetty v celé hře. To přišlo Helleně Taylor jako velká urážka a rozhodla se, že ve hře dabovat nebude.

Taylor každopádně kritizuje také Jennifer Hale, která po ní roli převzala: "Nemá právo říkat, že je hlas Bayonetty, já ten hlas vytvořila. Nemá žádné právo podepisovat merchandise jako Bayonetta."

Hideki Kamija se k celé kauze nepřímo vyjádřil na Twitteru, kde nejprve řekl, že důvody byly jiné, ale následně začal blokovat všechny, kteří se ho na Hellenu Taylor ptali. Nyní už byste jeho účet na Twitteru nenašli.

A jak celou situaci vnímáte vy? Nebudete kvůli aktuální kauze Bayonettu 3 kupovat, přestože jste to třeba měli původně v plánu?

Hra vychází 28. října exkluzivně na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama