Další vývojářský deník Wolfenstein 2: The New Colossus přibližuje zbraně
Novinka Další vývojářský deník Wolfenstein 2: The New Colossus přibližuje zbraně

Další vývojářský deník Wolfenstein 2: The New Colossus přibližuje zbraně

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

V každé ruce můžete mít jinou zbraň a vrací se i prvky plížení. Video opět obsahuje nové záběry z hraní.

Reklama

Včera jsme tu měli první deník z vývoje nedávno odhalené střílečky Wolfenstein 2: The New Colossus. Teď se můžeme podívat na další, který přibližuje zbraně a obecně boj. Během hraní se setkáme s nepřáteli, které můžete znát už z The New Order nebo The Old Blood, tentokrát jsou ale vylepšeni novými technologiemi. Samozřejmě nesmí chybět ani zcela noví protivníci, kteří jsou větší a hrozivější.

Likvidace nepřátel opět probíhá více způsoby. Můžete na ně vlítnout po hlavě tradičním akčním stylem, případně je lze likvidovat v klidu z povzdálí, když máte po ruce vhodné zbraně, nebo potichu při plížení. Stealth prvky se samozřejmě vrací a jejich cílem není vyhnout se zabíjení a kontaktu s nepřáteli. Cílem je prostě sejmout protivníky po jednom a potichu. A když to nevyjde, můžete je vždycky rozstřílet tradičním způsobem.

Ve hře jsou stále přítomní velitelé, kteří mohou povolávat posily, když vás zaregistrují. Každý bojový scénář tentokrát zahrnuje dva velitele s možností zavolat posily hned několikrát. Jde tedy o významné cíle, které je vhodné zlikvidovat co nejdřív, ať už využíváte Rambo styl nebo plížení.

Ke změnám došlo i v případě ikonické možnosti mít zbraň v každé ruce. Tentokrát můžete jednotlivé zbraně v rukou kombinovat, takže v jedné ruce lze mít například hlasitou útočnou pušku a ve druhé samopal s tlumičem. Takto je možné likvidovat nácky pestřejším způsobem a navíc jste lépe připraveni na různé scénáře bez nutnosti mezi zbraněmi přepínat.

A pak je tu sekerka. Ta se očividně hodí v jakémkoliv stylu boje. Můžete ji tedy použít při čelním střetu s protivníkem jako účinnou zbraň pro boj zblízka, stejně tak se hodí jako vrhací zbraň pro usnadnění tiché prácičky při plížení. Tohle a mnohem víc vývojářský deník ukazuje, a to prostřednictvím již viděných i nových záběrů z hraní. Osobně ale doufám, že pokud jde o plížení a vrhací zbraně, nepřátelé tentokrát nebudou tak zranitelní. V The New Order a The Old Blood se člověk sice mohl pousmát, když nácka zabil i sebemenší zásah vrhacím nožem do paty nebo konečků prstů, ale dvakrát to už stačilo.

V přípravě je navíc oficiální průvodce hrou, který připravuje společnost Prima Games ve spolupráci s Bethesdou. Soudě dle fotografií bude k dispozici kromě standardní edice i sběratelská verze, přičemž cena a dostupnost bude teprve oznámena.

Doufejme, že kromě průvodce hrou dojde i na artbook od Dark Horse, který pravidelně doprovází každý výraznější titul vydávaný Bethesdou. Vlastního, samostatně prodejného artbooku se již dočkaly hry jako Fallout 4, Doom, Prey nebo Wolfenstein: The New Order.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama