Darksiders, Red Faction, Homeworld a další mají své nové majitele
Red Faction Novinka Darksiders, Red Faction, Homeworld a další mají své nové majitele

Darksiders, Red Faction, Homeworld a další mají své nové majitele

Michal Burian

Michal Burian

19

Aukce THQ skončila ve druhém kole, kdy se rozebral zbytek značek zkrachovalé vydavatelské společnosti.

Reklama

Na začátku dubna letošního roku se konala druhá aukce o zbývající majetek zkrachovalé společnosti THQ. Ve hře byly především práva na rubačku Darksiders, akci Red Faction nebo strategie Homeworld.

Poslední jmenovanou značku získal právě Gearbox Software (tvůrci Borderlands) za 1,35 milionů dolarů. Největším překvapením aukce ovšem byla vydavatelská společnost Nordic Games (vydala PC verze Alan Wake, Rochard, SpellForce 2, Painkiller, Gothic nebo ArcaniA). Ta je totiž nově velkým vydavatelem, za 4,9 milionů dolarů vlastní práva na Darksiders, Red Faction, MX vs ATV, Destroy all Humans!, Summoner a další, stejně tak na licencovaný software v podobě Marvel Super Hero Squad, Supreme Commander a další hry.

505 Games pak vydražilo Dawn to Life a Drawn to Live: The Next Chapter za 300 tisíc dolarů.

Gearbox se prostřednictvím oficiálních stránek pochlubili, že mají v plánu vydat Homeworld a Homeworld 2 na dnešní přední digitální platformy. Pokud chcete něco sdělit vývojářům, například co byste chtěli se sérii Homeworld v budoucnosti, tak se obraťte na fórum.

Bude ovšem zajímavé sledovat jak Gearbox se značkou naloží. Jde totiž o studio, které se dosud zaměřovalo pouze na střílečky jako Borderlands, Brothers in Arms či Duke Nukem Forever.

V prvním kole z ledna aktuálního kalendářního roku našlo své majitele například Metro: Last Light, které společně se studiem Volition a značkou Saints Row odkoupila firma Koch Media vlastnící Deep Silver. Crytek získal práva na Homefront, Ubisoft tvůrčí celek z THQ Montreal a South Park: The Stick of Truth, zatímco Take-Two mělo zájem o projekt s krycím názvem Evolve. Sega si ukousla značku Company of Heroes a studio Relic. Více informací se dočtete v našem rozsáhlém článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama