Datum vydání datadisku Shogun 2: Fall of the Samurai
Novinka Datum vydání datadisku Shogun 2: Fall of the Samurai

Datum vydání datadisku Shogun 2: Fall of the Samurai

Michal Burian

Michal Burian

3

Nabídne podstatně odlišné hraní než Shogun 2 či DLC Vzestup Samurajů <strong>+ nové obrázky</strong>.

Reklama

Společnost SEGA oznámila, že samostatně hratelný datadisk Fall of the Samurai vyjde 23. března letošního roku. U nás bude navíc s českými titulky od Comgadu.

Total War: Shogun 2 - Pád Samurajů nezaznamenává pouze změny, ke kterým došlo za 300 let. Nabízí podstatně odlišné hraní než Shogun 2 či DLC Vzestup Samurajů – už proto, že se odehrává ve zcela jiné části Japonska. Mnohem větší důraz je například kladen na boj zdálky, neboť nastalo období střelného prachu, zápalek a nábojů. Také námořní bitvy nyní mají jinou podobu, tempo i dopad. Teď už se nebojuje jako za císaře či Napoleona – doba v mnohém pokročila a s ní se vyvinuly i zbraně, jednotky a lodě. Všechny herní prvky jsou kompletně přepracovány, což dalo týmu, který na hře pracuje pořádně zabrat!

Datadisk se odehrává v období bošinské války, jíž se také říkalo válka roku draka. V předcházejících deseti letech se Japonsko konečně otevřelo obchodu se Západem, to se však nelíbilo skupině šlechticů (většinou z Čóšú, Sacumy a Tosy), kteří volali po tom, aby se místo Tokugawova šógunátu vlády opět chopil císař. Situace přerostla až ve válečný konflikt s prošógunskými oblastmi Aizu, Nagaoka a Džózai.

Dvěma hlavními frakcemi jsou císařovi stoupenci a šógunát. Na tom, ke komu se přikloníte, závisí mnoho – zejména implicitní spojenectví a diplomacie. A každá strana vyniká v jiných civilních a vojenských technologiích.

Více informací se o samostatně hratelném datadisku Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai dozvíte zítra, kdy si budete moci přečíst naše dojmy z hraní preview verze. Prozatím si budete muset vystačit s novými obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama