Datum vydání definitivní edice Age of Empires a oznámení Age of Empires 4
Age of Empires Novinka Datum vydání definitivní edice Age of Empires a oznámení Age of Empires 4

Datum vydání definitivní edice Age of Empires a oznámení Age of Empires 4

Michal Burian

Michal Burian

30

Zítra začíná beta definitivní edice prvního dílu. Nezapomeňte se zaregistrovat.

Reklama

Letos série real-time strategií Age of Empires slaví dvacáté narozeniny. V roce 1997 od studia Ensemble Studios pod záštitou Microsoftu vyšel první díl. Dohromady se tato kultovní série dočkala pěti her, z toho jsou dva datadisky. Zapomenout nemůžeme ani na odbočku Age of Mythology, která z určitého pohledu navázala na Age of Empires 2. V celé sérii se celkem prodalo více než 25 milionů kopií her.

Na nový díl si ale musíme počkat. Posledním pokusem byla v srpnu 2011 online verze, které se moc nedařilo. Microsoft to přesto nezdává a na letošní rok chystá definitivní edici prvního dílu. Age of Empires: Definitive Edition vyjde 19. října na PC, ale bude podporovat pouze operační systém Windows 10. Navíc již zítra začíná beta, do které se můžete zaregistrovat na oficiálních stránkách.

Definitivní edice Age of Empires se pochlubí vylepšenou grafikou v HD, rozlišením až 4K, vylepšenými herními prvky, multiplayerem přes Xbox Live, remasterovaným zvukem, moderním rozhraním, více úrovněmi zoomování a osvěžující hratelností.

„Age of Empires, klíčová real-time strategie, která poprvé vyšla přes dvaceti lety, se vrací v definitivní edici pro Windows 10. Definitivní edice spojí veškerý dříve vydaný oficiální obsah s modernizovanou hratelností, zcela novou vizuální podobou a řadou dalších funkcí. Čeká vás více než 40 hodin kampaně s novým vyprávěním a vylepšením a online bitvy až pro 8 hráčů v nových režimech,“ láká Microsoft a zmiňuje rovněž podporu modifikací.

Remaster Age of Empires připravuje studio Forgotten Empires, které mělo na starost fanouškovské úpravy a dodatečnou podporu pro Age of Empires 2.

A co cena? Age of Empires: Definitive Edition se bude prodávat na Microsoft Store za 549 Kč.

Zbrusu nový díl Age of Empires a další remastery

Na nový díl Age of Empires si skutečně počkáme, ale alespoň od dnešního dne víme, že na něm v Microsoftu pracují. Konkrétně studio Relic Entertainment, které je podepsáno za klenoty jako Homeworld, Warhammer 40 000: Dawn of War a Company of Heroes.

To je ale jediné, co v současné době o Age of Empires IV víme. Očekáváme, že Age of Empires IV vyjde až za několik let, Microsoft totiž kromě remasteru jedničky plánuje i vylepšené díly Age of Empires 2 a Age of Empires 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama