David Cage nemá radost z konzole Xbox Series S
Novinka David Cage nemá radost z konzole Xbox Series S

David Cage nemá radost z konzole Xbox Series S

Martin Pritula

Martin Pritula

39
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Studio Quantic Dream je ale odhodláno hry optimalizovat na každou platformu.

Reklama

Jistě jste si všimli, že Xbox letos neplánuje vydat pouze jednu novou konzoli, ale rovnou konzole dvě. Na konto té slabší, zvané Xbox Series S, se už v minulost vyjádřili mnohé osobnosti, poslední jmenovanou je tvůrce titulu The Falconeer, který si konzoli vychvaloval a sdělil, že upravovat hry pro ni je velmi snadné a že se zcela evidentně o next-gen hardware jedná.

David Cage, CEO studia Quantic Dream, jenž stojí za tituly Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human už ale takovou radost nemá, což vyplývá z jeho rozhovoru, který poskytl pro magazín Wccftech.

Mít více konzolí s různými specifikacemi vám vytvoří prostředí, které je podobné PC trhu, kde díky různým konfiguracím, grafickým kartám a dalším funkcím je vývoj „mnohem složitější“, uvedl.

Pokud výrobce nabízí dvě konzole s různými specifikacemi, existuje velká šance, že se většina vývojářů zaměří na slabší variantu, aby se vyhnula vývoji dvou různých verzí.

Musím se přiznat, že opravdu nejsem velkým fanouškem této situace. Myslím, že je to matoucí nejen pro vývojáře, ale také pro hráče, a přestože rozumím komerčním důvodům této volby, zkrátka myslím, že situace je diskutabilní.

Co se týče Quantic Dream, při vývoji vlastní technologie a enginů jsme odhodláni optimalizovat naše tituly pro každou platformu zvlášť. Vzhledem k tomu, že nyní vyvíjíme i na PC, implementujeme škálovatelná nastavení, což je velmi důležité pro dosažení toho nejlepšího, co daný hardware nabízí.

Na čem studio pracuje nyní zatím bohužel nevíme, od vydání Detroit: Become Human již ale dva roky uplynuly, a tak bychom na oznámení nového titulu nemuseli příliš dlouho čekat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama