DayZ ve verzi 1.0 vyjde na PC už 13. prosince
DAYZ Novinka DayZ ve verzi 1.0 vyjde na PC už 13. prosince

DayZ ve verzi 1.0 vyjde na PC už 13. prosince

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy Windows PC

S označením "finální verze" budeme raději prozatím šetřit.

Reklama

Nedávno vydaná beta DayZ sice dokázala, že ve zdánlivě nekonečném vývoji došlo k nemalému pokroku, ale zároveň dávala jasně najevo, že je stále co zlepšovat. A není toho málo. Proto jsme asi v redakci nebyli jediní, kdo doufal, že si v Bohemia Interactive přeci jen rozmyslí plán vydat do konce letošního roku i verzi 1.0 a že nebudou nikam chvátat. Ale nakonec se tak nestane. Verze 1.0 opravdu vyjde letos, konkrétně 13. prosince. Jinými slovy, na Steamu bude k dispozici takřka přesně pět let od uvedení veřejné alfy (16. prosince 2013), která se svého času prodávala jako rohlíky a snad se i nemalou měrou podílela na značném boomu her z žánru survivalů. Boomu, který během těch let citelně vyprchal.

Nabízí se samozřejmě otázka, nakolik bude možné verzi 1.0 označit jako finální. Program Early Access na Steamu koneckonců opustila celá řada her, které ve skutečnosti nebyly ani zdaleka dokončené či hotové, stačí si vzpomenout na PlayerUnknown's Battlegrounds. Vydání DayZ ve verzi 1.0 tak krátce po veřejné betě bohužel nahrává obavám, že nás čeká podobný případ. Nemluvě o nemalém množství obsahu, o němž již víme, že dorazí až v příštím roce.

Nezbývá tedy než doufat, že se stane zázrak a že beta nereprezentovala stav reálného vývoje hry v době jejího uvedení na Steam. Jeden survivalový průšvih v poslední době, tedy kontroverzní Fallout 76, myslím bohatě stačil. V oficiálním prohlášení k oznámení data vydání verze 1.0 se přitom dočteme o nedávném návratu funkce pěstování rostlin kvůli soběstačnému zdroji potravy a o tom, že tvůrci nepolevují v intenzivní práci, která bude pokračovat i v následujícím týdnu. Snad tedy přinese ovoce. Nutno také podotknout, že vývojáři už nezmiňují konzolové verze, ale podobně jako v případě bety se dá očekávat, že budou základní PC verzi dohánět postupem času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama