Dead Space 2 – vesmír opět pohlcuje strach
Preview Dead Space 2 Článek Dead Space 2 – vesmír opět pohlcuje strach

Dead Space 2 – vesmír opět pohlcuje strach

Milan Votava

Milan Votava

2

Na podzim to budou přesně dva roky, kdy EA vypustili do světa zcela novou značku Dead Space, která se nakonec ukázala jako velmi dobrý tah, jelikož všech těch pokračování měli hráči již plné zuby. Toto pokračování si však hráči doslova vydupali!

Reklama

Issac je zase namočen v pořádné šlamastice

Hlavního hrdinu Issaca Clarka snad ani není potřeba představovat, jelikož jsme se s ním mohli setkat již před dvěma lety v prvním díle. Tehdy byl vyslán, coby člen záchranného týmu, na těžařskou loď jménem Ishimura, ze které již velmi dlouho nepřicházely žádné zprávy. Issac je totiž především technický inženýr, avšak okolnosti, do nichž se při příletu na Ishimuru dostane, jej donutí k mnohem šílenějším činnostem. Krátce po příletu posádky na Ishimiru je totiž celý tým napaden zmutovanými členy posádky. Postupem času Issac přijde na to, že za všechno může vir, díky němuž se z obyčejných lidí stávají krvelačná monstra – necromorfové.

Druhý díl hororové akce Dead Space, hlavního hrdinu zavede do galaktického města Sprawl, které poletuje okolo Saturnu. Děj se bude odehrávat tři roky po událostech z jedničky, kdy se Issac snaží na všechny věci, které prožil na Ishimuře zapomenout. Bohužel i kolonii Sprawl necromorfové dostihnou a i zde se začnou dít strašlivé věci. Issacovi tak nezbývá nic jiného, než popadnout nejbližší zbraň a opět bojovat o holý život.

Velkou řadu otázek přinesl také první trailer. V tom autoři zanechali množství nejrůznějších otázek, avšak samotných odpovědí se dočkáme zřejmě až během hraní. Každopádně je jasné, že velkou roli bude opět hrát unitologické náboženství, které je velkou měrou s necromorfy spojováno. Z traileru bylo také možno zaslechnout cosi o chirurgickém zákroku. Ten byl nejspíše na Issacovi spáchán a své slovo bude mít v druhém díle zřejmě i jeho přítelkyně, která ovšem na konci prvního dílu zemřela.

Prostředí bude větší, potvory ošklivější a zbraně účinnější

Město Sprawl má být mnohem větší, než samotná loď Ishimura, takže se můžeme těšit na větší herní prostředí. Navíc vývojáři také prozradili, že město bude napadeno necromorfy postupně, a my tak budeme moci sledovat po částech, jak se celé prostředí mění na strašlivé místo, jako vystřižené z toho nejděsivějšího hororu. Navíc, oproti jedničce, bude tentokrát herní prostředí zničitelné a některé úlomky, kousky skla a další podobné harampádí budeme moci použít na obranu před nepřítelem – nebude jich málo.

Samotní necromorfové budou opět nahánět hrůzu již při prvním shledání, jelikož jak jsme se přesvědčili u původního Dead Space, autoři to s těmito potvorami jednoduše umí. Kromě klasických zmutovaných lidí se špičatými ostny, které jim vyrůstají z dlaní a nohou, opět potkáme i další nestvůry. Například malé zmutované děti s přísavkami, ale dočkáme se i úplně nových příšer. Jednou se dokonce Issac ocitne také v žaludku jedné z těchto potvor a našim úkolem bude se z jejích útrob vystřílet.

Samozřejmě novinky budou i ve zbraňovém arzenálu. V tom se těším především na Javelin Gun, který dokáže vystřelovat kolíky, díky nim budeme moci přišpendlit necromorfy ke stěně. Dokáže však také elektrickými výboji zapálit téměř cokoliv. Navíc k útoku budeme moci využít například i ostnaté části necromorfů, které jim předtím uřízneme pilou. A nesmím zapomenout ani na možnost využití telekineze.

Budeme se bát, tak jako nikdy předtím

Mezi hlavní přednosti Dead Space patřila především pořádně hutná, strašidelná atmosféra, kterou jsme nenašli v jen tak v ledajaké hře. A i tentokrát autoři slibují, že půjde především o strach a hororovou atmosféru, kterou občas umocní nějaké to leknutí potvory zpoza rohu. Sem tam se vyskytne i nějaký ten hlavolam, jenž bude potřeba vyřešit. Při těchto situacích nám dobře poslouží Issacův oblek, který pro druhý díl studio vybavilo tryskami, díky nimž se můžeme pohybovat i v místech kde není žádná gravitace. Pro představu, celá tato technologie vypadá, jako kdyby se vývojáři nechali inspirovat létajícím Iron Manem. Bohužel mnoho informací prozatím nemáme o multiplayeru. Ten byl sice hře přislíben, avšak prozatím o něm nepadlo ani slovo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama