Death Stranding: "Briefing" trailer
Death Stranding Novinka Death Stranding: "Briefing" trailer

Death Stranding: "Briefing" trailer

Jan Kalný

Jan Kalný

Platformy PlayStation PlayStation 4

Sam bude muset spojit Ameriku dohromady.

Reklama

Death Stranding byl až do nedávna vyloženě záhadný projekt, který s každým novým trailerem vypadal jako větší a větší podivnost, nabízející především perfektně zpracované a atmosférické cut-scény. Vzhledem k tomu, že na hře pracuje Hideo Kojima, všichni tak nějak věděli, že lze očekávat zajímavou záležitost se zvláštními nápady a snad i skvělou hratelností.

Díky traileru prozrazující datum vydání jsme byli moudřejší nejenom o základní myšlence příběhu, ale také jak ta hra vypadá v akci i mimo cut-scény. Nedávno, během Gamescomu, zase došlo na bližší představení dvou, potažmo tří důležitých postav včetně menších gameplay záběrů. Nyní vyšlo nové oficiální video s jednoduchým názvem Briefing, které ukazuje, co vlastně bude naším cílem - o co se my a Sam budeme snažit.

Jednoduše řečeno, jde o spojení Ameriky a jejích jednotlivých měst pod tzv. United Cities of America - UCA. Nová prezidentka UCA, Amelie (které svou podobu propůjčila herečka Lindsay Wagner a hlas Emily O'Brien) se snaží splnit přání své matky Bridget, předchozí prezidentky UCA, a spojit jednotlivá města dohromady. Všechno to vycházelo víceméně podle plánu. Ze samého východu UCA/USA se vedla expedice až na úplný západ, do Edge Knot City, a pomáhalo se jednotlivým komunitám. Nicméně leadeři v Edge Knot City - militantní separatistická skupina Homo Demens (v jejíž řadě se mj. nachází i Higgs hraný Troyem Bakerem) moc pohostinní nebyli, všechny zbývající jednotky expedice zabili a Amelii zajali jako pojistku, že se nikdo další nebude pokoušet brát jejich nezávislost.

Podobnou ideologii o nezávislosti ale sdílí i další a když přišel čas na spojení všech měst a komunit, velká spousta z nich odmítla. V tomto bodě údajně přicházíme my a musíme se vydat jednotlivé komunity přesvědčit, spojit je, „dokončit, co Amelie začala” a pak se vydat do Edge Knot City a přivést Amelii zpět.

Samotné video samozřejmě nevysvětluje nic o tom, co přesně jsou nebo kde se vzali BTs, kdo je Cliff (Mads Mikkelsen), co mělo znamenat to „cestování v čase” v traileru s datem vydání, jak funguje multiplayer/online složka hry nebo proč z čůrání na trávu vyroste houba. Pokud jde ale o samotný příběh a jeho podstatu, slouží video Briefing vcelku dobře a dává nám mj. další ukázku skvěle zpracované a zahrané cut-scény.

Nezapomeňme také, že v rámci dnes začínající Tokyo Game Show došlo i na dlouhé gameplay záběry z hraní hry. Bohužel jsou jenom v japonštině. Na úplný závěr si jenom připomeňme, že hra vychází 8. listopadu (snad zatím) exkluzivně pro PS4 s českými titulky.

Předobjednat ji můžete z Xzone, kde najdete také samostatně prodávanou knihu s artworky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama