Death Stranding jen časovou exkluzivitou PlayStationu?
Death Stranding Novinka Death Stranding jen časovou exkluzivitou PlayStationu?

Death Stranding jen časovou exkluzivitou PlayStationu?

Michal Burian

Michal Burian

40
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4

Aktualizace: Šlo pouze o spekulace.

Reklama

Aktualizace: Novinář Antonio Fucito na Twitter napsal, že anglická média špatně přeložila jeho slova z italštiny a internetem se kvůli tomu začala šířit zpráva o tom, že Death Stranding vyjde na počítače v rozmezí šesti až dvanácti měsíců po vydání na PlayStation 4. Fucito tvrdí, že nic takového neřekl. Prý ho nemáme obviňovat za spekulace o PC verzi. Ve svém videu pouze mluvil o tom, že by PC verze mohla být, na základě chybějícího "Only on PlayStation.

Tak uvidíme, jak to celé bude. Otazník totiž je nad použitou technologií Decima Engine od Guerrilla Games (pohání i Horizon Zero Dawn). Tento engine nebyl nikdy použit u PC hry. Kojima by tak s podporou měl dost práce.

Omlouvám se čtenářům Zingu, že jsme o této dnes již spekulaci také informovali.

Původní zpráva: Společnost Sony od prvního dne podporuje nový, ambiciózní nápad japonského designéra, scénáristy a programátora Hidea Kojimy. Sony poskytla podporu svých studií a umožnila Kojimovy využít Decima Engine od Guerrilla Games, který pohání i Horizon Zero Dawn. I přes všechnu tuhle podporu (kdyby musel Kojima vyvíjet vlastní engine, zabralo by mu to mnohem delší čas) je ale Death Stranding pouze časovou exkluzivitou PlayStationu a později vyjde na počítače. Přesně tak, jak bylo řečeno v roce 2015, kdy byl titul oznámen.

Na plánu se nic nemění, ale rozhodně nečekejte Death Stranding na Xboxu One. To se mi zdá dost nepravděpodobné. Teď je jen otázkou, na jak dlouho je exkluzivita domluvena. Může to být jen 6 měsíců, ale může to být i celý rok. Neví to ani Antonio Fucito, dobrý přítel Hidea Kojimy, který znovu otevřel téma časové exkluzivity a připomněl nám slova téměř čtyři roky stará, která mají stále platit.

Death Stranding vyjde 8. listopadu letošního roku na PlayStation 4 s českými titulky. Pouze časové exkluzivitě nasvědčuje i krabička hry, kde chybí známé "Only on PlayStation". A ani ve včerejší gameplay traileru není nic, co by říkalo opak.

Death Stranding předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk pro PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama