Death Stranding v nových gameplay záběrech
Death Stranding Novinka Death Stranding v nových gameplay záběrech

Death Stranding v nových gameplay záběrech

Jan Kalný

Jan Kalný

18
Platformy PlayStation PlayStation 4

Představují se nám dvě nové postavy a zároveň jsme se dočkali pár minutových záběrů přímo z hraní.

Reklama

Závěr dnešního dne v podobě konce Opening Night Live s Geoffem Keighleym s sebou přinesl prezentaci Death Stranding. I když je celá hra stále zahalena rouškou tajemství, Hideo Kojima se o svém projektu trochu rozpovídal, blíže nám představil dvě (respektive tři) postavy a ukázal i trochu gameplay záběrů.

V první řadě došlo na první cut-scénu s postavou Mama, kterou si zahrála americká herečka Margaret Qualley. Mama se stará o své dítě, které se narodilo „na druhé straně a ne v jejím světě”. Její dcera je tedy jedním z těch neviditelných... cosi, kterým je radno se vyhnout, jak už jsme mohli v minulosti vidět. Matka a její dcera jsou ovšem stále spojeny pupeční šňůrou a to mj. znamená, že Mama nemůže z její lokace odejít. Vypadá to tedy, že hlavně z toho důvodu bude vyžadovat Samovy dobrodružné vlohy, aby se vydal na různá místa, něco našel a přinesl.

Druhou postavou, která nám byla pomocí cut-scény blíže představena, byl Deadman, jemuž svoje tělo a tvář propůjčil slavný režisér Guillermo del Toro a hlas herec Jesse Corti. V cut-scéně se také blíže představí i „třetí” postava, a to Bridge Baby - to znamená to dítě, které s sebou hlavní postava Sam stále nosí.

Bridge Baby umí pomocí své matky spojit svět mrtvých - tedy onu druhou stranu - a náš svět. Což Samovi, pokud propojí sebe a dítě, dovolí cítit přítomnost „BTs”. Osobně jsem z cut-scény s Deadmanem také vyrozuměl, že čim více se bude dítě využívat, tím vystresovanější bude a je třeba ho čas od času zanést zpátky k Deadmanovi, který na něm udělá svoje technologické čáry máry a dítě uklidní tím, že ho spojí s dělohou jeho matky.

Deadman ovšem Samovi také připomíná, že Bridge Baby je jenom vybavení a není na místě si vytvářet nějaký vztah. Už jen z toho důvodu, že žádné dítě nepřežilo déle jak rok.

V neposlední řadě pak došlo na čistokrevnou, zhruba šestiminutovou gameplay ukázku. Která tak nějak mluví sama za sebe.

Podle všeho je Samovým úkolem spojit roztříštěná města a lidi z východu na sever a v jeho cestě budou stát nejen několikrát zmínění BTs, ale i teroristé, jako ti, co jsme mohli vidět v traileru s oznámením data vydání - Homo Demens. Během našeho dobrodružství lze navíc najít i tzv. preppery, osamocené lidi, co se skrývají. Ti mohou i nemusí být součástí hlavního příběhu a pokud se s nimi „spojíte”, mohou vám nabídnout nějaké blíže nespecifikované věci. Jedním takovým prepperem je i v gameplay ukázce viděný Ludens Fan s tváří Geoffa Keighleyho. Podobných cameo momentů má být ve hře mnohem více.

Ke konci je také možnost vidět uklidňování Bridge Baby po vcelku komickém pádu. Pomocí DualShocku lze vystresované dítě uklidnit, ale je třeba s ovladačem nemáchat jako když vás posedne ďáběl, jinak se dítě slušně řečeno naštve. Na samém začátku je naopak vidět aktivita... ulevování. K tomu bylo akorát řečeno, že ne, nejde vidět, „co hlavní postava dělá”, ano, může to být v nějaké podobě použité jako zbraň a pokud se více hráčů ulevuje na stejném místě, může z toho být i nějaký bonus, jako například ta houba, která tam vyrostla.

Co více bychom mohli od Kojimy chtít. Snad tedy jenom více gameplay záběrů, které by podle všeho mohly dorazit na letošní Tokyo Game Show probíhající od 12. do 15. září letošního roku. Samotná hra pak pro doplnění vychází 8. listopadu pro PlayStation 4. Hru předobjednáte na Xzone.cz s dárkem v podobě originálního deštníku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama