Demo NHL 11 na XBL a PSN + krátké dojmy
NHL 11 Novinka Demo NHL 11 na XBL a PSN + krátké dojmy

Demo NHL 11 na XBL a PSN + krátké dojmy

Jan Bičan

Jan Bičan

5

Nelenili jsme a podívali se na zoubek uvolněné demoverzi nejnovější hokejové simulace NHL 11. Jsou novinky, kterými nový ročník disponuje, dostačující či nikoliv? Čtěte naše dojmy z Xbox 360 verze.

Reklama

Největším lákadlem demoverze je bezpochyby hratelná poslední třetina letošního finále Stanleyova poháru. K dispozici jsou proto mužstva Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks. Jakmile si zvolíte svého favorita, lze nastavit i obtížnost (rookie je nejlehčí a superstar nejtěžší stupeň). Následuje loading, který byl podle mého zdání trochu zkrácen a poté se na led začnou hrnout hráči.

Zastavíme se hned u vhazování, jelikož právě ono bylo značně inovováno. Nyní se na něj díváme z větší perspektivy (jako při televizním přenosu) a do hry byly také implementovány nové zbůsoby jeho zahrání. Vedle přihrávky lze vytlačit soupeře a puk převzít s jiným hráčem, nicméně pokud vhazování probíhá u branky soupeře a nás tlačí čas, vhod přijde pohotová střela. Hra potřebovala nové možnosti jako sůl.

Proto jsem také s otevřenou náručí uvítal lámání a ztrácení hokejek. Ještě před vyzkoušením jsem se obával, že hole budou praskat jako na běžícím páse, nicméně opak je pravdou. Hokejku zničíte v průměru jednou za třetinu. Hůl můžete i upustit, např. při nějakém velmi intenzivním osobním souboji. Pokud se tak stane, musíte se pro ni vrátit nebo puk alespoň odkopávat bruslí. Další možností je vypůjčení hokejky od spoluhráče, pokud se například bavíme o obránci.

Potěšily rovněž úpravy fyzikálního enginu, díky nimž dostávají bodyčeky naprosto nový rozměr. Ještě v minulém ročníku zanechávaly poněkud umělý dojem, nyní se na ně opravdu skvěle dívá. Záleží na tom, kam a s jakou razancí hráče zasáhnete. Pokud o něj jen trochu zavadíte, realisticky se protočí a skončí jak široký tak dlouhý na ledě. Pokud se však do toho opřete, můžete očekávat slušná salta. Plusové bodíky si autoři vysloužili i za grafickou stránku, ve které cítím také jistý pokrok, byť mírnějšího rázu.

NHL 11 se mi zamlouvá, přestože novinek opět není mnoho. Plná verze se do prodeje dostane 14. září ve verzích pro Xbox 360 a PlayStation 3. PC mutace se tedy opět nekoná, ale pokud bych měl být upřímný, nevím, zda by hra byla na klávesnici dostatečně ovladatelná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama