Destiny 2: Beyond Light jako náhrada Halo: Infinite
Destiny 2 Novinka Destiny 2: Beyond Light jako náhrada Halo: Infinite

Destiny 2: Beyond Light jako náhrada Halo: Infinite

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Xbox bude mít pořádnou střílečku od prvního dne.

Reklama

Leak z dnešního rána, který odkazoval na cenu obou konzolí nové generace od společnosti Microsoft, rovněž poukazoval na datum vydání. Přestože Microsoft po tomto leaku oficiálně představil levnější a hardwarově slabší verzi své vlajkové lodi Xboxu Series X, tedy Xbox Series S, datum vydání tento technologický gigant nepotvrdil. Přesto už zmíněný leak jmenoval konkrétní datum, a to 10. listopadu. Říkáte si, že je vám tohle datum nějaké povědomé?

A máte vlastně pravdu. 10. listopadu je totiž nynější datum pro vydání expanze Destiny 2: Beyond Light. Jedná se přitom už o druhé datum, přičemž původně bylo vydání této expanze naplánované na 22. září. Je otázka, do jaké míry je to náhoda a zda tam třeba došlo k nějaké dohodě mezi Bungie a Microsoftem. Jelikož Beyond Light bude součástí Game Passu, je pravděpodobné, že tam nějaká souvislost bude.

Destiny 2: Beyond Light není klasickým launchovým titulem, který bychom u Xboxu čekali. Hra totiž bude k dispozici také na PlayStation 5 a PC, skrze Steam. Kromě toho je zde spousty dalších next-gen titulů, které by mohl Microsoft poctít nálepkou "launchový titul". Jmenovitě Cyberpunk 2077, Assassin's Creed Valhala, nebo Call of Duty: Black Ops Cold War.

Destiny 2: Beyond Light má avšak oproti těmto zmíněným hrám jednu zásadní výhodu, a to že v době vydání bude tato expanze dostupná v rámci předplatného Xbox Game Pass. To je docela zajímavé, vzhledem k situaci, ve které se vývojáři Destiny 2, studio Bungie, a Microsoft ocitli v roce 2007.

Tehdy se tyto dvě společnosti, které do té doby byly partneři, rozdělily. Bungie uzavřelo spolupráci s Activisionem, za účelem vytvoření Destiny, a společnost 343 Industries převzalo původní výtvor studia Bungie, Halo.

I přes velké rozkmotření, jsme mohli před necelým měsícem na Xbox konferenci s názvem Xbox Games Showcase poslouchat vedoucí oddělení pro partnerství v Xboxu, Sarah Bond, jak mluví o přátelství, které Microsoft se studiem Bungie má, přičemž následoval trailer na Beyond Light, oznamující datum vydaní 10. listopadu.

To vše se samozřejmě odehrálo ještě předtím, než bylo oznámeno odložení vydání Halo Infinite. Xbox se tak dostal do pozice, kdy přijde v listopadu s novou konzolí, ale bez žádného launchového titulu. A k tomu se právě hodí datum vydaní Beyond Light. 343 Industries budou mít více času na vývoj Halo Infinite, a fanoušci budou mít "launchový" titul od známeho studia Bungie, které přivedlo na svět první díly ze série Halo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama