Destiny 2 představuje novinky pro Crucible
Destiny 2 Novinka Destiny 2 představuje novinky pro Crucible

Destiny 2 představuje novinky pro Crucible

Filip Němec

Filip Němec

4

Kromě nových herních režimů se dočkají změn i ty stávající.

Reklama

V Bungie se chtějí u pokračování Destiny zaměřit více na příběh. To však neznamená, že by se změn nedočkalo ani to, co první díl tolik proslavilo. Řeč je samozřejmě o PvP a nejde pouze o nové mapy a další obsah, změn se dočkají i zaběhlé herní režimy.

Pro server IGN se autoři rozpovídali i oblíbeném multiplayerovém režimu Control, který je starou dobrou variací na zabírání území a jeho následné bránění. Zásadní změnou je zeštíhlení válečné vřavy – z šestičlenných týmů se Control přesouvá ke komornějšímu 4 vs 4.

Zabírání jednotlivých bodů také nově neovlivní počet hráčů, kteří se o jeho zabrání snaží, stejně tak už nepůjde o dvoukrokový proces. Doposud bylo nutné nejprve bod neutralizovat a až poté zabrat, to už je však minulost. Pokud se vašemu týmu navíc podaří zabrat všechny tři body najednou, můžete aktivovat „power play“, při kterém budete dostávat za zabití nepřítele body navíc. Celé utkání bude trvat osm minut.

Control patřil při hraní Destiny mezi mé oblíbené herní režimy, a přestože jsem nějakou zásadní změnu nevyžadoval, výše zmíněné novinky zní zajímavě. Evidentní je snaha ještě více podpořit strategii a taktizování, vzhledem k tomu, že týmy jsou nyní méně početné. Na druhou stranu fakt, že jednotlivé body lze zabírat stejně rychle v jednom hráči jako ve čtyřech může ve výsledku znamenat, že se často jeden člen týmu bude moci vydat na vlastní pěst, čímž by mohla utrpět týmová souhra. V současnou chvíli jde ale spíše o věštění z koule a až samotná hra ukáže, jak se tyto změny ve výsledku projeví.

Návrat ztraceného syna

V Destiny 2 se vrátí podtřída Voidwalker Warlock a spolu s ní i její super schopnost Nova Bomb. Ta se dočkala mírné revize a to, jak vypadá její současná podoba, uvidíte po několika minutách ve zmíněném videu. Oproti původní verzi se jedná o daleko pomalejší, ale o to větší a strašlivěji pulzující kouli plnou fialové magie. V roli nepřátele tak získáte okamžitě přehled o tom, že do pár sekund budete nejspíše čekat na respawn, na druhou stranu pomalejší verze dává šanci na útěk, její zničující síla je však opravdu velká. Pravděpodobně jde ale pouze o jednu z variant, kterou si bude moci navolit ve stromu dovedností, dost možná se tak dočkáme i některého ze tří režimů známých z prvního dílu.

Ve videu můžete sledovat novou mapu Endless Vale, kterou si bude možné na vlastní ruce a oči vyzkoušet v nadcházející betě. Kromě úvodní příběhové mise a kooperativního Striku si budete moci vyzkoušet také nový multiplayerový režim Countdown Crucible a samozřejmě se podívat i do nového společenského prostoru The Farm, o kterém jsme vás již informovali.

V případě, že jste si Destiny 2 předobjednali, beta pro vás startuje 18. července pro PS4, respektive 19. července pro majitele Xboxu One. Ostatní hráči se budou moci zapojit od 21. července, přičemž beta potrvá až do 23. července. Řeč je ale pouze o konzolových verzích. Podobně jako finální verze, i beta bude mít na PC zpoždění, přesné datum zatím není oznámeno.

Chcete být mezi prvními, kteří si zahrají betu Destiny 2? V tom případě si můžete hru předobjednat v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama