Detailní představení mapy, která bude v betě Battlefieldu 1
Battlefield 1 Novinka Detailní představení mapy, která bude v betě Battlefieldu 1

Detailní představení mapy, která bude v betě Battlefieldu 1

Michal Burian

Michal Burian

13

Písečná bouře na Sinajské poušti nabízí širokou hratelnost.

Reklama

Příští týden začne dlouho očekávaná veřejná beta multiplayerové části first-person střílečky Battlefield 1, konkrétně budou servery v provozu od 31. srpna pro PC, PlayStation 4 a Xbox One (Battlefield Insiders si budou moci zahrát dříve). Dnes na oficiálních stránkách vyšel nový blog, který nás blíže seznamuje s mapou pojmenovanou Sinajská poušť.

První světová válka se nejmenovala „světová“ nadarmo a zahrnovala mnoho bitev, které se odehrály ve velkém počtu zemí ve velmi různorodých geografických oblastech. Na Středním východě spojenci bojovali s Osmanskou říší v sinajské kampani o kontrolu nad Suezským průplavem. Tato fronta se stala inspirací pro Sinajskou poušť, jedno z největších bojišť režimu Conquest v Battlefieldu 1 – a shodou okolností také mapu, kterou si už příští týden vyzkoušíte v betaverzi.

Mapa Sinajská poušť dává prostor rozmanitým způsobům vedení akce a zapojuje do hry všechny elementy první světové války, které z této válečné éry činí ideální prostředí pro hru série Battlefield. Rozlehlou pouští se budete tryskem prohánět v sedle koně a po stopách nepřátel se vydáte to úzkých vesnických uliček. Budete se pouštět do přestřelek z úkrytů za okny a na střechách stísněných lokací s kontrolními body umístěnými až nepříjemně blízko u sebe. Ve stíhacích letounech se pokusíte vybojovat nadvládu nad nebem a pomocí nájezdů těžkých tanků zdemolujete celé budovy. V chaosu tohoto válečného konfliktu se střetává stará doba a stará technologie s novou, a zároveň tu nechybí klasická poznávací znamení akce ve stylu Battlefieldu.

Premium Pass pro Battlefield 1 nabídne čtyři DLC

Když jedna ze stran začne ztrácet, objeví se obrněný vlak, aby převahu silnějšího týmu důkladně prověřil. Vlak nese celou řadu zbraní a může v případě efektivního využití představovat zlomový okamžik celé bitvy. Soupeřící tým se bude muset rychle přizpůsobit novému prvku na bojišti. Dobrou službu zde prokážou bombardéry, pokud budou mít jejich piloti ucházející mušku, ale vlak špatně odolává třeba i překvapivým nájezdům organizovaných jezdců na koních s granáty. Ale jak si asi dokážete představit, bez boje se obrněný vlak nevzdá.

Na této mapě také povládne jiné počasí než na většině ostatních, což v tomto případě znamená příležitostnou písečnou bouři, která pořádně naruší viditelnost a s ní i veškerou herní dynamiku. Silný vítr s poletujícím pískem zkazí radost odstřelovačům i letadlům, ale zkušení piloti ze situace mohou svým způsobem i těžit. Elementy jako je právě písečná bouře a rozmanitost herních lokací zajišťují, že si hru stejně dobře užijete ve všech pěchotních třídách i ve vozidlech, a umožní přirozené změny v intenzitě hry napříč celou mapou.

A ačkoliv se na zemi bude odehrávat spousta věcí, neméně důležité bude dění nahoře v oblacích. Jednu z vlajek bude možné polapit i z letadla, pokud vám vaše schopnosti dovolí vletět přímo do kontrolní zóny – nejprve je ale třeba odstavit protiletecké zbraně na zemi, kde se může skrývat někdo, kdo jenom čeká na tu správnou příležitost, až poletíte kolem. Jestli vás víc zajímají stíhací souboje, o zábavu rozhodně nepřijdete. Někteří z nás ve studiu DICE se naučili průlet kaňonem bez havárie, což mimo jiné slouží právě k eliminaci soupeřících rádoby stíhačů. Jsou to dramatické chvíle – ale patří právě do té kategorie momentů, které jinde než v Battlefieldu nezažijete.

Sinajskou poušť si budete moct vyzkoušet už 31. srpna, až se rozjede veřejná beta Battlefieldu 1. Už se ohromně těšíme na všechny ohlasy a videa s vašimi fantastickými záběry z hraní, ale i na to, až se budeme moct s blížícím se datem vydání Battlefieldu 1 (21. října, příp. 18. října u předobjednávek edice Early Enlister Deluxe) podělit o další novinky.

Battlefield 1 vyjde 21. října na PC, PS4 a Xbox One. Hru předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz nebo GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama