Detailní srovnání PC a PS4 verze Elemental dema Unreal Engine 4
Novinka Detailní srovnání PC a PS4 verze Elemental dema Unreal Engine 4

Detailní srovnání PC a PS4 verze Elemental dema Unreal Engine 4

Michal Burian

Michal Burian

136

Podle všeho nebude hardware next-gen konzolí tak silný jak Epic Games doufá. Podívejte se na video-srovnání PC a PS4 verze technologického Elemental dema UE4.

Reklama

Experti z Digital Foundry si vzali na paškál technické demo Elemental od Epic Games, které má za úkol prezentovat možnosti Unreal Engine 4 na moderních PC a next-gen konzolích. Epic vydal ukázku z PC a PlayStation 4.

Ta první běžela na počítači vybaveném grafickou kartou Nvidia GTX 680 (jde o jednu z nejlepších grafických karet od Nvidia), zatímco ta druhá na dev kitu konzole PS4. Redakce Digital Foundry se rozhodla obě dvě verze srovnat a přišla se zajímavým zjištěním.

PS4 verze není tak působivá v osvětlení a postrádá některé detaily. Všimnout si jich můžete například u tekoucí lávy. Ta u PC verze nabízí velmi působivou podívanou, zatímco na PS4 je značně ořezaná a nepůsobí tak dobře.

PlayStation fanoušci budou z analýzy nepochybně zklamáni. Digital Foundry však dodává, že musíme vzít na vědomí také to, že DirectX 11 API je na PC na velmi dobré úrovni a na PS4 jsou vývojářské nástroje stále v počátečních fázích vývoje. Pochopitelně bude nějakou dobu trvat, než se vývojáři seznámí s hardwarem a dokážou z něho vymáčknout co nejvíce. Takové problémy jako u PS3 by ale nastat neměly, protože architektura PS4 se více přiblíží PC, což má tvůrcům usnadnit vývoj her.

Připomeňme, že ještě v únoru studio Guerilla Games (tvůrci Killzone) tvrdili, že ještě nemají k dispozici finální dev kit PS4, který by obsahoval hardware, jenž bude ve finální verzi next-gen konzole od Sony. To také může mít vliv na výslednou kvalitu tech dema.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama