Detaily a koncepty z upírského RPG Vampyr
Vampyr Novinka Detaily a koncepty z upírského RPG Vampyr

Detaily a koncepty z upírského RPG Vampyr

Michal Burian

Michal Burian

13

Od tvůrců Remember Me a Life is Strange.

Reklama

Francouzské studio Dontnod po Remember Me a Life is Strange připravuje nové RPG Vampyr, které pohání Unreal Engine 4. Hra vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zatím máme k dispozici pouze teaser trailer složený z artworků. Dle tiskové zprávy se máme dočkat unikátního RPG, které nás pohltí upíří mytologií. Vampyr se odehrává na počátku 20. století v Británii. V zemi vypukla španělská chřipka a ulice Londýna jsou plné této smrtící nemoci, násilí a pochopitelně všudypřítomného strachu. To se nejvíce zamlouvá nejnepolapitelnějším predátorům všech dob: upírům. Ty v temných uličkách loví své nebohé oběti.

My budeme hrát za Jonathana E. Reida, uznávaného vojenského chirurga, který se vrací do rodného Londýna z frontové linie. Je ale jiný, je nakažený a touží po krvi. Na nás bude, koho si vybereme k nakrmení. S obětí se budeme muset seznámit a nalákat ji do předem připravené pasti, kde ji beze svědků zakousneme. Aby k tomu došlo, budeme muset potenciální oběť našeho upírského chtíče pečlivě sledovat, případně s ní navázat vztah a poté změnit její každodenní návyky a nalákat ji do temné uličky, kde začne hostina. Při výběru oběti máme být opatrní, když někoho zakousneme, tak postava bude navždy pryč a její smrt bude mít dopad na herní svět, který nás obklopuje.

Krmení nejen že uhasí žízeň po krvi, ale rovněž odemkne nové upírské schopnosti, které se budou hodit v pozdějších fázích hry, kdy dojde na dynamické souboje v reálném čase, které jsou směsicí útoků na blízko, střelby a nadpřirozených upírských schopností. Čelit budeme mnoha typům nepřátel: upírským lovcům, kteří přijeli do Londýna pochytat všechny upíry za pomoci svých zbraní a pastí, stejně tak jiným nebezpečným upírům a dalším tvorům.

Jednoduché to v žádném případě nebude, zdraví a energie pro nadpřirozené schopnosti je jedno a totéž. Když v boji použijete nějaké schopnosti, tak musíte obětovat část své vlastní krve. Vhodné bude strategicky vše promyslet a hlavně najít způsob jak se během boje nakrmit.

Závěrem tiskové zprávy se mluví o propracovaném systému craftingu. Od čerstvých mrtvol a při prozkoumávání herního světa budeme získávat věci, kterými si vylepšíme boj nablízko, stejně tak různé zbraně a vyrobíme si speciální střelivo.

Vampyr dorazí v roce 2017 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama