DICE otevřelo nové studio v Los Angeles, bude se věnovat Star Wars projektům
Novinka DICE otevřelo nové studio v Los Angeles, bude se věnovat Star Wars projektům

DICE otevřelo nové studio v Los Angeles, bude se věnovat Star Wars projektům

Michal Burian

Michal Burian

18

Pravděpodobně jde o přejmenované studio Danger Close, které mělo na starost reinkarnaci Medal of Honor.

Reklama

Společnost Electronic Arts otevřela nové studio v Los Angeles, které bude spadat pod švédské DICE (tvůrci Battlefieldu). Věnovat se bude projektům ze světa Star Wars, prozatím své tituly připravuje DICE, Visceral Games a BioWare. EA se totiž nedávno dohodla s Disney na exkluzivní licenci pro Star Wars hry.

DICE LA sídlí pravděpodobně v centrále EA v Redwood City a objevují se spekulace, že v něm budou pracovat zaměstnanci Danger Close, kteří vytvořili naposled Medal of Honor: Warfighter. Danger Close mělo být dokonce přejmenováno právě na DICE LA, což EA odmítla jakkoliv komentovat.

Každopádně už nyní je potvrzeno, že DICE LA má v plánu v brzké době nabrat dalších 60 lidí, kteří se budou podílet na vývoji her ze světa Hvězdných válek, stejně tak na dalších projektech.

Karl-Magnus Troedsson, hlavní boss DICE, se pro The Wall Street Journal nechal slyšet, že jejich nová pobočka v Los Angeles bude taktéž dodržovat severskou politiku. To znamená, že manažeři si vyslechnou názory a nápady svých zaměstnanců a až pak udělají rozhodnutí. Tento systém se podle Troedssona osvědčil ve Švédsku, kde souhlas většiny zaměstnanců má větší váhu než názor manažerů.

Troedsson navíc doufá, že do DICE LA přiláká další talenty z Los Angeles, ve městě sídlí Infinity Ward i Treyarch, tedy dvě konkurenční studia, která se podílejí na vývoji her ze série Call of Duty.

Připomeňme, že všechny Star Wars hry od EA by měly běžet na enginu Frostbite 3 (Battlefield) a rozhodně nevyjdou dříve než po březnu příštího roku. Osobně první vlaštovky očekávám na trhu až na konci roku 2014, popřípadě v průběhu 2015. Třeba se splní přání fanoušků, aby EA dodělalo rozdělaný třetí Battlefront.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama