Digital Bros propouští 30 % lidí
Crime Boss: Rockay City Novinka Digital Bros propouští 30 % lidí

Digital Bros propouští 30 % lidí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Týká se to i českých Ingame Studios.

Reklama

Italská společnost Digital Bros oznámila změny ve své dlouhodobé strategii, se kterými přichází i výrazné propouštění. O práci přijde asi 30 % zaměstnanců. Digital Bros vlastní vydavatelství 505 Games a studia jako Kunos Simulazioni (Assetto Corsa), Supernova Games, Nesting Games nebo český tým Ingame Studios stojící za letošním Crime Boss: Rockay City.

Právě brněnským vývojářům se podle zjištění Vortexu propouštění nevyhne. „Ekonomická situace herního průmyslu v roce 2023 se nás dotýká tak jako většiny dalších studií. Ale stále pracujeme na vylepšování, updatech a rozšířeních Crime Boss: Rockay City,“ řekl magazínu šéf týmu Jarek Kolář. Počet výpovědí neznáme.

Digital Bros snižují počet vyvíjených titulů a do popředí stavějí kvalitní a zavedené značky: „Trh s videohrami se po pandemii vyvinul tak, že je více selektivní, pokud jde o nové hry, a spotřebitelé se stále častěji vracejí k dobře zavedeným IP a hrají tytéž hry delší dobu. Strategie společnosti Digital Bros se musela přizpůsobit tomuto novému scénáři a své úsilí v budoucnu zaměří na vydávání pokračování a nových verzí dříve úspěšných a zavedených her a omezený počet nových her s větším rozpočtem.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama