DiRT 4 umožní vytvářet vlastní etapy a zazávodit si na spoustě známých míst
DiRT 4 Novinka DiRT 4 umožní vytvářet vlastní etapy a zazávodit si na spoustě známých míst

DiRT 4 umožní vytvářet vlastní etapy a zazávodit si na spoustě známých míst

Michal Burian

Michal Burian

29

Codemasters oznámili DiRT 4. Na hráče čeká rally, rallycross, tahače nebo buginy.

Reklama

Společnost Codemasters před rokem a něco vytvořila velmi povedené závody DiRT Rally, které se z předběžného přístupu na Steamu dostaly do finální verze, která v dubnu loňského roku vyšla i na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Hráči DiRT Rally semnou budou jistě souhlasit, že jde o velmi propracovaný titul, který dokáže zabavit na desítky hodin.

Pokud hledáte další závodní hru, do které byste se mohli ponořit, tak nastrašte uši. Codemasters dnes oznámili DiRT 4, dorazí již v průběhu letošního roku ve verzích na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na Steamu je dokonce uvedeno již 6. června. Jak je v tiskové zprávě několikrát zmíněno, DiRT 4 pojede ve stopách úspěšného DiRT Rally, přičemž přinese odvážnější off-road závodění se zcela novou úrovní zážitku a zábavy. Těšit se můžete na závodění po celém světě v buginách i nákladních automobilech.

Velkou novinkou DiRT 4 bude režim Your Stage. V zásadě jde o závodní editor, ve kterém si můžete nastavit téměř vše a vytvořit si etapy podle svých představ. Vyberete si, kde se závod pojede, jak dlouhý bude a za jakých podmínek – slunce, déšť, bláto. Stačí prý pár kliků a budete mít vytvořen závod podle svého gusta, který můžete jednoduše a hlavně okamžitě sdílet se svými kamarády. S nimi si můžete ověřit svůj řidičský um, třeba v oblíbených a značně vzrušujících časovkách. S Your Stage si můžete vytvořit klidně i delší, složitější a technicky náročné závody, stejně tak mnohem jednodušší, které budou vyhovovat méně zkušeným hráčům. Podle tvůrců existuje více než miliarda možných fází etap.

DiRT 4 staví na DiRT Rally a úspěšných základech her Colin McRae Rally. Zúčastníte se tak náročných oficiálních soutěží FIA World Championship, rallycrossu nebo závodů s monstrózními tahači.

V rally se podíváte dohromady do pěti známých míst - Austrálie, Španělsko, Michigan, Švédsko a Wales. V závodech s nákladními a offroad vozidly na vás čeká Kalifornie, Nevada a Mexiko, zatímco své řidičské dovednosti budete pilovat v akademii rally ve Washingtonu, kde vás vše naučí Jen Horsey. Celkem budete mít na výběr zhruba 50 nejrůznějších off-road vozidel, včetně Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STI NR4 a Audi Sport quattro S1 E2.

Důležité je zmínit, že si v kariéře vytvoříte vlastního řidiče, s kterým vystoupáte až na vrchol závodění. Nejprve ale budete muset získat určité uznání, sponzory a postupně vybudovat tým, který bude mít jediný cíl: všechno vyhrát. Při závodech se bude auto špinit a jízdní vlastnosti budou ovlivněny povětrnostními podmínkami a samotnou tratí. Vozidla se budou opotřebovávat a poškozovat. Vše budete moci opravit v souladu s pravidly u svých mechaniků a techniků, které si najmete.

Codemasters pro hráče rovněž připravil novou generaci systému Racenet. V něm budou aktuální žebříčky lig a turnajů, žebříčky ze všech platforem (PC, PS4 a Xbox One) a mnohem lepší telemetrie. Samozřejmostí jsou potom denní, týdenní a měsíční výzvy proti hráčům z celého světa.

S vývojem DiRT 4 pomáhá Kris Meeke společně s bývalým mistrem rally a dvojnásobným šampiónem v rallycrossů Petterem Solbergem. S řízením a chováním vozu zase Oliver Solberg.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama