Do Liberty City se v GTA V vydáme později, vývoj OpenIV modu potrvá o něco déle
Grand Theft Auto IV Novinka Do Liberty City se v GTA V vydáme později, vývoj OpenIV modu potrvá o něco déle

Do Liberty City se v GTA V vydáme později, vývoj OpenIV modu potrvá o něco déle

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Tvůrci nemají na vývoj modu tolik času, a tak si na OpenIV mod budeme muset počkat. Stále by měl ale vyjít v letošním roce.

Reklama

Pro PC verzi GTA V vzniká mnoho ambiciózních modů. Jedním z nich je bezesporu iniciativa spojená s populárním nástrojem OpenIV, která má za cíl přinést do hry celé město Liberty City z GTA IV. Původně se počítalo s tím, že beta modu bude k dispozici už na jaře, ale plány tvůrců se změnily, a tak si počkáme o něco déle. Jako kdyby těch odkladů dnes nebylo dost.

Důvod odkladu je v zásadě osobní. Autoři momentálně nemohou vzniku modu věnovat tolik času, protože mají i jiné povinnosti a musí věnovat čas jiným věcem mimo oblast moddingu. Dodávají, že zrovna Liberty City žádá hodně času.

Na modu se však stále pracuje, proto by měl stále vyjít někdy během letošního roku. S jarní betou se ale můžeme rozloučit. Autor s přezdívkou GooD-NTS dodává, že za zdržení nemohou technické ani právní potíže. Ty znamenaly stopku pro jiný ambiciózní mod, který chtěl v GTA V uvést mapu a další obsah z westernu Red Read Redemption.

OpenIV snad nepotká pododný osud. Už proto, že pro využití modu musíte vlastnit jak GTA V, tak GTA IV. Kdyby autoři převáděli Liberty City do GTA V bez nutnosti vlastnit hru, z níž bylo město vypůjčeno, pravděpodobně by opět došlo k zákroku ze strany Rockstaru nebo jeho majitele Take-Two Interactive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama