Do pěti let překoná PS4 a Xbox One prodeje PS3 a X360, myslí si šéf Take-Two
Novinka Do pěti let překoná PS4 a Xbox One prodeje PS3 a X360, myslí si šéf Take-Two

Do pěti let překoná PS4 a Xbox One prodeje PS3 a X360, myslí si šéf Take-Two

Michal Burian

Michal Burian

50

Next-gen konzole by se podle šéfa vydavatelství GTA, Max Payne, Red Dead, BioShock, XCOM apod. měly prodávat rychleji než stávající generace.

Reklama

Strauss Zelnick, generální ředitel společnosti Take-Two, věří, že next-gen konzole PlayStation 4 a Xbox One se budou prodávat rychleji než dosluhující generace v podobě PS3 a X360. Základna hráčů vlastnící PS4 nebo Xbox One by se tak měla tvořit mnohem rychleji a už do pěti let by next-gen konzole měl vlastnit větší počet hráčů než PS3 a X360.

Pokud bude mít Zelnick pravdu, tak by konzole PS4 a Xbox One překonaly prodejní čísla, které PS3 a X360 trvaly dlouhých osm let.

Šéf Take-Two předpovídá novým konzolím velký úspěch, za předpokladu, že se nebude opakovat hospodářská krize jako v letech 2008 a 2009. To by mohlo výrazně ovlivnit prodeje PS4 a Xbox One.

I kvůli takovému předpokladu pracují studia pod hlavičkou Take-Two na více než 10 projektech. Jde jak o pokračování známých sérií, tak i o nové značky.

Xbox 360 se začal prodávat v listopadu 2005 v Severní Americe a po celém světě do října letošního roku prodal přes 80 milionů kopií. PlayStation 3 se poprvé objevil o rok později a do dnešního dne zaujmul taktéž přes 80 milionů lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama