Dojmy z co-op misí Battlefield 3
Speciály Battlefield 3 Článek Dojmy z co-op misí Battlefield 3

Dojmy z co-op misí Battlefield 3

Tomáš Miklica

Tomáš Miklica

9

Do začátku války zbývá zhruba týden. Zkraťte si čekání pohledem na kvality kooperační kampaně.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že švédské studio EA DICE sází v Battlefield 3 především na multiplayer, přičemž kampaň bude hrát až druhé housle. Pak tu ale máme kooperační část, která nebude skoro vůbec souviset s misemi v singleplayerové kampani.

Kolegové ze zahraničního serveru NowGamer měli možnost si dvě mise z kooperace vyzkoušet na vlastní kůži. Nikoho určitě nepřekvapí, že tamní redaktor nešetří chválou.

Hit and Run

Kooperační mise Hit and Run se odehrává v Paříži, kde nás čeká třeskutá akce hned, jak vpadneme do hry – tedy na nejvyšší patro kancelářské budovy. Ze všech stran na vás vybíhají nepřátelé, přicházejí skrze okna i stropy. Všude kouř a rozbité sklo. Váš cíl je jasný, dostat informace z jedné z místních kanceláří pryč z budovy tak, že se probijete až k únikovému vozu v přízemí. Bez týmové práce to nepůjde!

Po zuby ozbrojení nepřátelé jsou za každým rohem a je třeba se navzájem krýt. Hoši z magazínu NowGamer prý měli zpočátku problém vypořádat se s frenetickým přílivem nepřátel. Jedině vzájemná spolupráce jim nakonec pomohla zároveň eliminovat všechny snipery a do toho kosit pěšáky kolem. Ale ani po finálním prostřílení se do spodních pater nebylo vyhráno. Že byl únikový vůz obklíčen dalšími nepřáteli, to nikoho nepřekvapí, ale čekali byste, že najít východ a zmizet v pařížských uličkách bude také na vás?

Exfiltration

Scénář další představené kooperační mise Exfiltration je hráčům známý už od srpna, nicméně pojďme si ho připomenout. Američtí mariňáci v něm mají zachránit informátora jménem El Zakir a to nejlépe nepozorovaně. Místo odrážení vln nepřátel tu máme stealth. Musíte si dát pozor na kamery a nedělat zbytečný hluk. Tvůrci si dali opravdu záležet a tak vás kolikrát nepřátelé neuslyší jen díky zapnuté televizi. Označováním nepřátel se snažíte eliminovat co nejvíc protivníků bez toho, aby byl spuštěn alarm.

Vysvobozením El Zakira to ale nekončí – musíte ho ještě dostat pryč. Noční kooperace pokračuje, když musíte v okolní tmě termovizí pátrat po odstřelovačích. S připravenou lékárničkou, kdyby to parťák náhodou schytal. Dokonce budete muset "kličkovat mezi kulkami", abyste zůstali naživu.

Válka na vlastní kůži

Kooperační kampaň má jednu vadu, která její hratelnost podle našeho názoru zase až tolik neovlivní, nicméně je třeba ji zmínit. S parťákem můžete navzájem utužovat týmového ducha, jak se vám zachce, jenže letadla a vrtulníky zůstanou na zemi. Sice nepůjde o žádné velké mapy, jež naopak slibuje tradiční multiplayer, přesto zamrzí nemožnost sehrát si s kumpánem scény z Top Gunu.

Battlefield nikdy nebyl sérií koridorové akce a nyní jdou tvůrci ještě dál. Vzájemná kooperace hráčů totiž znamená takřka neomezené možnosti, jak přechytračit a porazit hordy nepřátel. A hlavně je maximálním přiblížením se realitě, zaručujícím, že na vlastní kůži pocítíte vřavu vojenského konfliktu!

Battlefield 3 nabídne méně než 10 kooperačních misí, které ovšem zaručují znovuhratelnost. Temno akce je neuvěřitelné a určitě budete chtít porazit nejlepší čas svého kamaráda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama