Dojmy z hraní Dead Island 2
Preview Dead Island 2 Článek Dojmy z hraní Dead Island 2

Dojmy z hraní Dead Island 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Pokračování zombie akce po všech rošádách nakonec skončilo v dobrých rukou.

Reklama

Málokterá hra je ve vývoji tak dlouho jako dlouho vyhlížený Dead Island 2. Na pokračování úspěšné zombie akce se za deset let vystřídala hned čtyři studia, přičemž projekt nakonec skončil v rukou Dambuster Studios, autorů Homefront: The Revolution. Po znovuoznámení na akci Opening Night Live vývojáři zavítali na výstaviště v Kolíně nad Rýnem, kde hru ukazovali alespoň za zavřenými dveřmi. Já se ke schůzce dostal tak trochu náhodou, když jsem se upsal k jakési "AAA+" open world hře, z níž se nakonec vyklubal právě druhý Dead Island. Hned na začátek musím říct, že první díl jsem nehrál, mé dojmy tak mohou dobře posloužit především těm, co také se sérií nemají žádné zkušenosti.

Samotnému demu předcházela krátká prezentace, kde nám vývojáři představili základní principy hry. Ta je zasazena do města zvaného jako HELL-A, přičemž si můžeme zahrát za jednu hned z šesti postav, a to nejenom v singleplayeru, ale také v kooperaci až pro tři hráče.

Na hratelnou ukázku jsme měli dvacet minut, podívat jsme se mohli na noční misi, která ukázala jak venkovní, tak vnitřní prostory. Od pobřeží jsem se postupně přes různé lokace dostal až na ruské kolo a nakonec loď. Po cestě jsem samozřejmě narazil na spoustu zombií a dostal se tak k hlavní náplni celé hry – souboji. Přestože jsem byl nejprve trochu skeptický a očekával jen relativně bezhlavou akci, nakonec jsem byl velmi mile překvapen.

Ukázka se odehrávala v pozdější fázi hry, takže už jsem měl k dispozici celou řadu zbraní, které jsem se snažil vyzkoušet. Většina z nich byla na blízko a umožňovaly například zombie zelektrizovat či zapálit, ale zabojovat jsem si mohl také s klasickou katanou. Ze zbraní na dálku jsem pak mohl použít pistoli a pušku. Do nich však potřebujete náboje a zbraně nablízko se zase opotřebovávají, takže vás tímto vývojáři tak trochu nutí experimentovat, a to je na hře to zdaleka nejzábavnější. Autoři vám v přístupu k souboji dávají naprosto volnou ruku.

Ale pozor, hra opravdu není jenom o bezhlavém mačkání pravého triggeru na útok. Jednak si ho můžete také nabít, pokud trigger podržíte, ale hlavně je důležité včas dělat úskoky a úhyby. Jakmile se na vás nahrne hromada zombií ze všech stran, přece jenom musíte trochu přemýšlet, abyste z bitky vyvázli živí. Po určité době se vám navíc nabije fury mode, díky němuž můžete zombie drtit obrovskou silou pouze holýma rukama. Nemusíte se však spoléhat jen na vlastní arzenál, klíčové je také využití prostředí, ať už jde o výbušné barely nebo třeba zelektrizování vody.

Na souboji se mi kromě bohatých možností velmi líbila také plynulost, kterou podporují především skvělé animace. Po vizuální stránce obecně vás titul možná překvapí, grafika je opravdu výborná. Samozřejmě během dvaceti minut jsem neměl možnost prozkoumat všechny detaily, ale na první pohled vypadá vše až překvapivě dobře, a to jde stále o cross-gen titul, ještě k tomu s otevřeným světem. Hra vypadala velmi dobře už z traileru, ale přece jenom je něco jiného, když si člověk hru vyzkouší přímo v akci.

Na konci ukázky mě pak čekal souboj s bossem, konkrétně klaunem, který byl poměrně rychlý a uměl se regenerovat. I tady jsem se dobře bavil, ale síla Dead Islandu 2 spočívá především v soubojích s hordami slabších nepřátel než s jedním silnějším.

Fanoušci první hry určitě nebudou zklamaní. Čeká na vás další zběsilá akce, jež sází na experimentování s různými typy zbraní a samozřejmě odlehčený humor, který nechyběl ani v demu na Gamescomu. Myslím, že můžu s klidným svědomím říct, že po všech tom střídání nakonec titul skončil v dobrých rukou, a já už se začínám těšit na vydání.

Dead Island 2 míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. Dorazit má 3. února 2023.


Gamescom 2022 reportáže magazínu ZING.cz vám přináší herní notebooky Acer Nitro, s procesory až Intel Core i7.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama