Dojmy z hraní PC verze Marvel's Spider-Man Remastered
Preview Článek Dojmy z hraní PC verze Marvel's Spider-Man Remastered

Dojmy z hraní PC verze Marvel's Spider-Man Remastered

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

18
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Když hra šlape jako dobře namazaný stroj.

Reklama

V minulých dnech jsem se měl možnost naplno ponořit do městského života. Ne, že bych zajel na výlet do Prahy, ale konečně jsem se dostal k Marvel's Spider-Man Remastered. Tedy lépe řečeno k verzi pro PC, která co nevidět dorazí. Jaký jsem měl z celku po prvních hodinách pocit, vám nastíním v následujících odstavcích našeho preview.

  • Platforma: PC (testovaná verze), PlayStation 5,
  • Datum vydání: 12. srpna 2022
  • Vývojář: Insomniac Games, Nixxes Software
  • Vydavatel: PlayStation PC LLC
  • Žánr: Akční adventura
  • Česká lokalizace: Ano
  • Multiplayer: Ne
  • Cena: okolo 1500 kč (Steam)

Příběh ani na moment neztrácí dech

Ještě dnes s láskou vzpomínám na momenty, které jsem strávil v městské knihovně pro mladé čtenáře. V dětských letech jsem tam totiž nechodil ani tak kvůli knihám, jako proto, abych si vyzkoušel pecky, které jsem na svém chatrném stroji zvládajícím pouze Lvího Krále a Heroes of Might and Magic II nerozjel. Jedním z titulů, k nimž jsem se právě touto cestou dostal, byl Spider-Man. Přesněji řečeno demo hry Spider-Man 1, která nebyla žádnou velkou peckou. Možnosti, jež v té době nabízela, mi však braly dech, protože mi v ní byl nabídnut neskutečně agilní hrdina, pro nějž nebyl žádný padouch ani vypjatá situace problémem.

Možná právě díky velké nostalgii jsem si nemohl nechat vydání Marvel's Spider-Man Remastered na PC za žádných okolností ujít. A po první desítce hodin ve hře musím říct, že jsem rozhodně neudělal chybu, když jsem se rozhodl o tento kousek ucházet. Nadupaný příběh, do něhož nebudu příliš zabředávat, se zaměřuje na Petera Parkera, který tu rozhodně neprožívá takovou idylku jako Tom Holland v prvních částech svých filmových dobrodružství. Namísto hrdiny začátečníka jsem díky tomu dostal chlápka, který má za sebou už nějakou tu životní zkušenost. Jeho cílem tím pádem není pouze nakopávání zadnic. Snaží se také žít normální dospělý život, což vzhledem k tomu, jak je Manhattan divoký a plný kriminálních živlů, nepředstavuje nic jednoduchého.

Samotná postava už je navíc od samého počátku vyprofilovaná mezi obyvatelstvem, takže to rozhodně není tak, že by na mě svět nahlížen jako na nový objekt v ulicích kypících zločinnými aktivitami. A právě to se mi popravdě na Marvel's Spider-Man Remastered hodně líbí. Konečně jsem nebyl nováčkem bez výrazné minulosti, ale rovnou jsem vklouzl do bot hrdiny, o kterém ženy v noci sní, muži chtějí být jako on a nepřátelům při pomyšlení na něj hrůzou vlhnou kalhoty. Detailnější rozbor příběhu a jeho kvalit (jsou opravdu vysoké) si nechám na jindy a rovnou se vrhnu na hratelnost. Tedy lépe řečeno na to, jak jsem se vlastně tímhle rozsáhlým herním světem proháněl, přeci jen je to to, oč u PC verze běží především.

Létá jako motýl, bodá jak včelka

Řeknu to bez obalu. Město je nádherné. Samotná postava Spider-Mana navíc plně dokáže pracovat s potenciálem, jenž mrakodrapy nabízí, díky čemuž jsem hltal každý okamžik v ulicích Manhattanu plnými doušky. Marvel's Spider-Man Remastered však není walking simulátorem, ani hrou zaměřenou na létání nad hlavami obyčejných lidí.

Sází především na akci a té jsem si užil více než dost. Problémistů v ulicích bylo dostatek. Nikdy jsem tím pádem neměl problém najít padoucha, kterému bych ukázal, zač je toho pavučina. Většinou jich bylo až moc. Střety jsou však plynulé a nedá se říct, že by byly extrémně náročné. Hlavní bylo být stále v pohybu a nenechat se udeřit. Celkově je soubojový systém relativně komplexní, více prostoru však dostane až v recenzi.

Touha vidět víc

Marvel's Spider-Man Remastered mi v prvních deseti hodinách hraní na PC naservíroval perfektní zážitek a rozhodně nepočítám s tím, že by tempo příběhu, nebo hry samotné výrazně zmírnilo. Herní svět působí neskutečně propracovaně. Úkoly jsou sice jednoduchého ražení, avšak minimálně v této chvíli mě výrazně nenudí, takže si jejich plnění v nádherném městě opravdu užívám. Soubojový systém je dynamický a evokuje ve mně vzpomínky na posledního Batmana, k němuž má v rámci hratelnosti hodně blízko.

Liší se od něj primárně jedním vcelku zásadním faktorem. Marvel's Spider-Man Remastered je na rozdíl od Batman: Arkham Knight ještě před vydáním optimalizovaný na jedničku. Během posledních deseti hodin, jsem při prolétávání městem nezažil na vysoké nastavení výraznější propad snímků ani jiné technické obtíže. Je možné, že problémy jsou teprve přede mnou. Nemyslím si však, že by mi tento titul můj zážitek v následujících dnech, kdy jej bud hrát a hltat Manhattan plnými doušky, mohl výrazně pokazit.

Marvel's Spider-Man Remastered vychází na PC už 12. srpna 2022.

Testovaná sestava:

  • Procesor: Intel Core i7-4790K
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
  • RAM: 16 GB
  • Rozlišení: 2560 x 1440
  • Nastavení: Vysoké
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama