Dontnod se přejmenoval na Don't Nod
Life is Strange Novinka Dontnod se přejmenoval na Don't Nod

Dontnod se přejmenoval na Don't Nod

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři Life Is Strange lákají na sedm projektů.

Reklama

Francouzská společnost dosud známá jako Dontnod Entertainment oslavila čtrnácté narozeniny změnou názvu a vizuální identity. Nově se jmenuje pouze Don't Nod. Název a logo mají lépe vystihovat podstatu a vizi studia. „Obnovili jsme apostrof a mezeru mezi oběma slovy, abychom skutečně obsáhli význam Don't Nod. Don't Nod jsou dvě slova, která reprezentují naši tendenci být nekonvenční jako společnost i ve hrách, které vytváříme,“ vysvětlují vývojáři na svém novém webu.

V krátkém videu, které vizuální identitu představuje, se logo Don't Nod objeví hned v sedmi upravených podobách. Je zjevné, že každá odkazuje na některý z projektů, který má společnost ve vývoji nebo ho vydává. Poslední logo například zjevně připomíná výpravnou adventuru Gerda: A Flame in Winter od studia PortaPlay. O většině titulů ale můžeme jenom spekulovat.

Předposlední logo umístěné na skále pravděpodobně odkazuje na projekt, který Don't Nod vyvíjí ve spolupráci s Focus Entertainment. Viděli jsme z něj sice jen jediný artwork, ale můžeme si z něj odvodit aspoň náladu chystané hry. Víme, že půjde o akční RPG, a autoři ho označují za jeden ze svých vůbec nejambicióznějších projektů.

Další hry Don't Nod zatím neoznámil, takže původ zbylých stylizací nového loga zůstává záhadou. V úvahu samozřejmě přichází pokračování některé ze starších her. Nutno ale podotknout, že na většinu „svých“ značek vývojáři nemají práva. Remember Me vydával Capcom, Tell Me Why zase Microsoft. Pokud jde o Life is Strange, nezdá se pravděpodobné, že by se francouzské studio mělo k sérii vrátit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama