Doom pro Switch nezahrne editor SnapMap
DOOM Novinka Doom pro Switch nezahrne editor SnapMap

Doom pro Switch nezahrne editor SnapMap

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Majitelé krabicové verze si navíc budou muset dodatečně stáhnout multiplayer hry.

Reklama

Switch od Nintenda je v mnoha směrech svérázná konzole a její možnosti, nejen ty spojené s hardwarem, se nedají příliš srovnávat s PS4, Xboxem One či s moderními PC. Mnozí proto očekávali, že čerstvě oznámený Doom pro Switch bude v nějakém ohledu omezenější než verze pro ostatní zmíněné platformy. A opravdu tomu tak bude.

Jak informuje server Engadget, Na Switchi bude chybět editor SnapMap. Ve zkratce jde o editor, v němž můžete vytvořit, sdílet a stahovat celou řadu variabilních úrovní i hříček vytvořených komunitou. SnapMap, který je dítětem id Software a studia Escalation, jsem v loňské recenzi označil za korunní klenot hry, přičemž tento klenot byl postupem času rozšiřován a vznikaly v něm stále pozoruhodnější, úctyhodnější a pestřejší výtvory, takže je určitě škoda, že se bez něj budou muset majitelé Switche obejít.

Bethesda však tvrdí, že Doom pro Switch obsáhne všechen obsah singleplayeru i multiplayeru, stejně jako veškeré aktualizace a balíčky dodatečného obsahu. V souvislosti s multiplayerem je tu však ještě jedna zvláštnost. Majitelé krabicové verze si budou muset online režim stáhnout, a to z důvodu omezené kapacity média, na němž jsou hry pro Switch distribuovány. Na kazetě tak budou pouze data singleplayerové kampaně.

To znamená, že ti, kteří si koupí Doom v krabicové verzi, si budou moci vybrat, jestli budou hned hrát kampaň nebo jestli si k ní stáhnou i multiplayer. Oproti tomu když si hru koupíte digitálně, vše se vám automaticky stáhne najednou. Majitelé krabicovek tak budou mít jistou výhodu, protože si nebudou muset stahovat obsah, o který by třeba nemuseli mít zájem. A protože multiplayer není z pohledu mnoha hráčů ani po všech aktualizacích a DLC kdovíjak kvalitní záležitost, mohlo by jít o opravdu šikovnou výhodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama