Dota Underlords je samostatná hra do Valve vycházející z modu Auto Chess
Novinka Dota Underlords je samostatná hra do Valve vycházející z modu Auto Chess

Dota Underlords je samostatná hra do Valve vycházející z modu Auto Chess

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy Linux Linux Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Hru nyní testují vlastníci Battle Passu Doty 2, otevřená beta odstartuje zhruba za týden.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali, že studio Valve připravuje vlastní, samostatně hratelnou verzi populárního modu Auto Chess pro Dotu 2, který mají na svědomí lidé z týmu Drodo. Jelikož krátce před odhalením této informace došlo k zaregistrování značky Dota Underlords, dala se očekávat jistá souvislost, zvlášť po nedávných únicích, které naznačovaly, že je hra již ve fázi interního testování. A nyní už je vše oficiální.

Dota Underlords je nová, samostatně hratelná hra od Valve inspirovaná modem Auto Chess. Při hraní se postavíte sedmi protivníkům, přičemž během boje jde hlavně o váš důvtip a schopnost dát dohromady skupinu postav ze světa Doty, které lze různě kombinovat. V jednotlivých kolech si můžete kupovat nové hrdiny, vyslat je na herní plochu a sledovat automatický průběh boje, přičemž nechybí ani zvyšování úrovní postav nebo používání mocných předmětů. Cílem je ovládnout město White Spire, k čemuž vám na rozdíl od Doty 2 nepomůžou skvělé reflexy, ale pořádná taktika.

Jestli vlastníte Battle Pass Doty 2, můžete se už nyní prostřednictvím Steam knihovny zúčastnit uzavřeného testování, resp. hraní preview verze, která nabízí online zápasy proti sedmi dalším hráčům, offline výcvik proti nabídce různě náročných botů a možnost hrát v partě s přáteli proti botům nebo dalším hráčům.

Otevřená beta bude k dispozici zhruba po týdnu uzavřeného testování, a to zdarma pro každého uživatele Steamu na PC (Windows), Macu a Linuxu, stejně jako na Androidu a iOS. V rámci otevřené bety dojde na uvedení hodnoceného matchmakingu, sdíleného ranku a postupu napříč každým zařízením a také na hraní proti hráčům bez ohledu na to, jaký přístroj či operační systém využívají. Tvůrci však upozorňují, že je Dota Underlords stále ve vývoji a rozhodli se umožnit veřejné hraní v relativně ranné fázi tvorby. Tudíž bude projekt často aktualizován a záviset na zpětné vazbě.

Možná se zdá, že Valve tentokrát postupuje až nezvykle rychle, ale jak se zdá, nic jiného mu nezbývá. Koncept Auto Chess je poslední dobou čím dál populárnější, přičemž vlastní verzi, která bude k dispozici exkluzivně přes Epic Games Store, připravují i autoři původního modu z týmu Drodo. S variací na Auto Chess zjevně dlouhodobě počítají také tvůrci League of Legends, konkurenta Doty 2, a někdo se už dokonce odvažuje vyhlížet adaptaci od Blizzardu. Kdyby tedy ve Valve aplikovali svůj pověstný Valve Time a zdrželi se, mohli by velmi snadno zjistit, že přišli se svou hrou s křížkem po funuse.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama