Dragon Age 2: The Exiled Prince – Ve jménu pomsty
Preview Dragon Age 2 Článek Dragon Age 2: The Exiled Prince – Ve jménu pomsty

Dragon Age 2: The Exiled Prince – Ve jménu pomsty

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Pokračování proslulého RPG od BioWare sotva vyšlo a už nás čeká první větší DLC pojednávající o zradě jednoho princátka. Co od něj můžeme čekat?

Reklama

Zaráží vás, že společně se hrou rovnou vychází větší dodatečný obsah? Nás z počátku taky a byli jsme trochu skeptičtí, ale nezapomínejme, že přídavek slouží v první řadě pro větší zájem o speciální Signature edici. Díky ní dostanete Exiled Prince zdarma, v opačném případě za něj zaplatíte 7 dolarů, v přepočtu tedy 560 Microsoft/Bioware bodů. Než si však první DLC zrecenzujeme, určitě nebude od věci menší preview.

Zrada a intriky

Všechno, co v The Exiled Prince zažijeme, se točí okolo převratu ve městě Starkhaven na území Free Marches. Při převratu byli povražděni všichni členové šlechtických rodin, kromě jednoho jediného. Prince jménem Sebastian Vael, jenž byl třetí v pořadí na Starkhavenský trůn. Před ním byli jen jeho starší bratři a on vždy stál v jejich stínu. Masakru unikl tak, že ho jeho otec poslal do Kirkwallu za účelem duchovního vzdělávání. Pod dohledem matky Elthiny Sebastian postupem času skutečně najde neutuchající víru ve Stvořitele a stane se jedním z jeho největších vyznavačů. Nějakou dobu žije v klidu a pokoji, ale všechen mír skončí ve chvíli, kdy se dozví o převratu v jeho rodném městě a smrti všech příbuzných…

V takových chvílích člověk většinou touží po pomstě, Sebastian rozhodně není výjimkou. Naopak, jeho cesta odplaty bude dlážděna krví a tunou mrtvol, to si můžete být jistí. A co teprve, až semu do té cesty připlete hlavní hrdina Hawk.

Parťák do nepohody

Je to tak, Exiled Prince není žádné samostatné dobrodružství, odehrává se během původní hry, takže všechno sledujeme z pohledu Hawka a jakmile Sebastiana nabereme do party, nic nám nebrání mu pomoct v jeho cestě za pomstou. Náš nový parťák je v první řadě Rogue a lučištník, takže je nejlepší, když se drží hezky vzadu a v klidu ostřeluje jednoho nepřítele za druhým. Má k dispozici poměrně rozsáhlý vývojový strom lučištnických dovedností, takže si ho každý může vycepovat, jak je libo.

Mezi Sebastianovy nejdůležitější schopnosti patří možnost, která se dá nejlépe označit klasickým „One shot – One kill“. Samozřejmě to má jistá omezení, ale pokud se princátko zaměří na jednoho jediného nepřítele, může poměrně snadno docílit kritického zásahu. Ještě účinnější je však v kombinaci se schopnostmi dalších členů party. Když máte třeba k dispozici mága s možností někoho zmrazit a zároveň vás z povzdálí kryje Sebastian, není nic jednoduššího než nějakého otrapu trochu zchladit a jakmile do něj Sebastian vystřelí určitý typ šípu, udělí onomu zmrzlému nepříteli šílených 600% škody. Přehnané? Nevyvážené? Moc jednoduché? Možná, ale třeba to bude náramná zábava.

Za smrt vlastní rodiny

Bohužel, ačkoliv těch informací není zrovna moc, víc jich nemáme. I tak ale působí The Exiled Prince určitě zajímavě a vypadá to, že našich peněz nebudeme litovat, protože nám za ně BioWare nabídne solidní dobrodružství, jenž by se podle všech dostupných informací dalo přirovnat k DLC Kasumi: Ukradená Paměť pro Mass Effect 2. Snad bude minimálně stejně dlouhé, protože máme trochu obavy o hrací dobu. Toto preview je každopádně jenom takový předvoj chystané recenze, na kterou se určitě můžete začít těšit. O Exiled Prince od nás určitě neslyšíte naposled.

Recenzi Dragon Age 2 si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama