Druckmann a spol. se rozpovídali o The Last of Us: Part II
Novinka Druckmann a spol. se rozpovídali o The Last of Us: Part II

Druckmann a spol. se rozpovídali o The Last of Us: Part II

Yurris CZ

Yurris CZ

27
Platformy PlayStation PlayStation 4

Informace o Joelovi, multiplayeru i datu vydání.

Reklama

V úterý ve tři hodiny ráno Sony vykopla na úvod své E3 konference očekávaný gameplay ještě očekávanější příběhové zombie akce, na mysli mám samozřejmě The Last of Us: Part II. Herní ukázka lehce rozvířila vody tím, že je z Ellie lesbička. Pro některé překvapení, někteří fanoušci už to tak nějak tušili od prvního dílu. Dále gameplay sklidil nadšené reakce a zvýšil stupeň nedočkavosti.

Konferencemi a odhalováním nových trailerů pro hry E3 teprve začíná. Během dalších dní se na povrch klubou podrobnější informace o nadcházejících titulech. Jinak tomu není ani u The Last of Us: Part II, nejdříve se kreativní ředitel Naughty Dog, Neil Druckmann, rozpovídal v rámci diskuzního panelu. Další nové informace potom získal zahraniční web Gamespot od herních direktorů Anthonyho Newmana a Kurta Margenaua.

Vlna základních informací

Primární filozofií hry je "napětí". Tým pracoval na tom, aby se Ellie cítila více propojená s prostředím, dokázala se skrývat pod věci a pohotově zacházela s nejrůznějšími předměty. Zkrátka využít vše, co konkrétní lokace nabídne.

Umělá inteligence je vytvořena tak, aby působila co nejreálněji. Třeba i obyčejní nepřátelé, jenž nijak neovlivní příběh, mají svá jména, kterými na sebe volají. Do jejich komunikace také spadá klasické ohlášení nalezených těl či přivolávání posil. Po našem prozrazení se protivníci vydávají na pátrací akci, slibováno je důkladné prozkoumávání každého rohu.

Ellie byla sice hratelná v DLC Left Behind, ale vývojáři ve velké míře rozšířili její schopnosti. Hra je stále soustředěna na Ellie, ale všechno včetně boje, plížení či craftingu je převedeno na vyšší úroveň, která nabídne opravdu široké možnosti. Bude to nová zkušenost pro hráče.

Už během herní ukázky si hráči mohli všimnout propracovaného bojového systému na blízko. Novinkou je možnost vykrytí nepřátelského úderu. Boj, obecně nabízí mnohem více možností pro hráče. Cílem je vytvořit spoustu kreativních příležitostí pro hratelnost a vzrušující situace.

Ve stealth pasážích si nikdy nebudete jisti, že vás nepřítel nenajde. Vše záleží třeba na výšce trávy či temnosti nejrůznějších zákoutí. Dopřáno bude také pohybové volnosti, budeme více lézt a skákat.

Crafting rovněž rozšiřuje možnosti. Dočkáme se více druhů šípů, munice atd. Každá vytvořená položka vyplňuje určité místečko v boji.

Budeme se více protahovat škvírami a drze chodit nepřátelům do zad. Na paměti musíme mít však fakt, že stejný pohybový systém jako Ellie, využívají také naší nepřátelé. Takže pozor na krk. Animace budou bez přechodů a vše bude přirozenější.

Je to "opravdu velká hra." Přestože stále hovoříme o lineárním dávkování příběhu, dočkáme se velkých otevřených lokací, podobných třeba jako v Uncharted 4: A Thief's End. Prostory mají vzbuzovat neustálé nebezpečí hrozby, nikde nebudeme v bezpečí.

Pokud jste si na moment mysleli, že zombie apokalypsa je alespoň pro teď zažehnána, jste na omylu. "Infikovaní" samozřejmě chybět nebudou, dokonce se dočkáme nových druhů, zajímavá by mohla být i třeba zvířata. Takže je zde stále hrozba pro nás i naše nepřátele.

Herní ukázka prezentována na konferenci se odehrává v Jackson County. Ellie je součástí komunity, rovněž tak i součástí hlídek, které mají za úkol držet město v bezpečí. Vše poklidné se může rychle změnit v lavinu problémů a komplikací.

Dostáváme se asi k největší otázce. Kde je k čertu Joel? V traileru se hovoří o "starém muži," kterým je právě Joel. A kde je se ptáte? Prý "někde venku." Hoch, jenž se dal do řeči s Ellie je Jessie. Přestože tak nepůsobí, je vůdcem hlídky a Joel ho pověřil, aby dával na Ellie pozor. Pokud si říkáte, že bychom mohli za Joela hrát, tak bohužel. Pro IGN.com vývojáři potvrdili, že hratelná bude pouze Ellie.

Pro některé kontroverzní líbací scéna s Dinou (hlas propůjčila Shannon Woodward), přítelkyní Ellie, působila při snímání pohybu velké problémy. Jednotlivé snímací body a kamery na hlavách se k sobě totiž nesmí přiblížit. Vývojáři na to šli lišácky. Počáteční záběry byly pořízeny bez kamer, aby se získal referenční materiál pro animátory. Pak se kamera vrátily zpět, přičemž se obě herečky otočily bokem a předstíraly, že se líbají. Ve skutečnosti líbaly jen vzduch.

Druckmann a spol. se rozpovídali o The Last of Us: Part II

Multiplayer a datum vydání

Multiplayer, režim Frakcí chcete-li, byl poměrně oblíbenou součástí prvního dílu. Nyní je potvrzeno, že i The Last of Us: Part II bude obsahovat mód pro více hráčů. Osobně bych ocenil větší rozmanitost herních režimů a vytvoření zajímavějších způsobů pro péči o náš klan, po pár přežitých týdnech je celý online zážitek poněkud repetitivní.

Zmínka padla i o datu vydání. To se dozvíme až bude hra těsně před koncem svého vývoje. Jisté je, že v této fázi ještě nejsme a možná ani dlouho nebudeme.

Pro zájemce přikládám záznam celého interview.


The Last of Us: Part II lze předobjednat na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama