Filmy/Seriály Novinka Duna - první filmová upoutávka

Duna - první filmová upoutávka

Martin Zavřel

Martin Zavřel

39

Denis Villeneuve konečně odhaluje svoji vizi pro kultovní příběh Duny.

Reklama

Návrat kultovního sci-fi na filmová plátna je samozřejmě velká událost, ostatně se momentálně chystá hned trojice her, které se plánují na "obnoveném" zájmu o tuto značku také svést (rozhovor s našincem, podílejícím se na jedné z nich, jsme přinesli zde).

Nyní se tedy konečně můžeme podívat na první záběry z očekávaného filmu, ačkoliv osobně mi dojem z nich trochu zkazil výběr hudby: upravená verze skladby "Eclipse" od Pink Floyd je nicméně záměrná pocta režisérovi Alejandro Jodorowskymu, který měl točit Dunu v minulosti a chtěl pro ni právě hudbu od Pink Floyd. Přesto bych raději slyšel ústřední téma, které si pro soundtrack tohoto filmu chystá Hans Zimmer.

Filmu bychom se měli dočkat jakožto "dárku k vánocům" letos, konkrétně 17. prosince.

Z oficiální tiskové zprávy:

Filmová adaptace sci-fi románu Franka Herberta, pojednávající o rodu Atreidů, válčících s tyranskými Harkonneny, a svobodného pouštního kmene Fremenů. Středem zájmu je malá planetka s naprostým nedostatkem vody, zvaná Duna. Na té by nebylo absolutně nic zajímavého, nebýt toho, že skrývá jediné známe naleziště koření zvláštního druhu. Domorodci mu říkají melanž. Má obrovskou moc - prodlužuje lidský život a poskytuje člověku mimořádné psychické schopnosti, což má klíčové využití také v meziplanetární dopravě, bez které by se celý vesmír rozpadl. Není tedy divu, že je kolem planetky takový humbuk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama