Duna se vrátí. Na šest let získal licenci Funcom
Novinka Duna se vrátí. Na šest let získal licenci Funcom

Duna se vrátí. Na šest let získal licenci Funcom

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Tvůrci Conana mohou využít svět Dune. Za šest let mají vzniknout minimálně tři hry.

Reklama

Do dnes vzpomínám na real-time strategii Dune, zejména na Dune 2000, remake druhého dílu od autorů série Command & Conquer (Red Alert a Tiberian Sun). V necelých deseti letech jsem se snažil překonat písečné bouře, sbírat potřebný materiál, budovat základnu a bojovat s nepřítelem. Pokud jste na tom jako já a mrzí vás, že jsme se nedočkali nového dílu, tak se blýská na lepší časy.

Funcom, tvůrci Conan Exiles, podepsali dohodu s Legendary Studios, kteří vlastní filmová a televizní práva na Dunu. Smlouva je na šest let a očekává se, že během této doby vyjdou alespoň tři hry na PC a konzole. Podrobnosti neznáme, ale mluví se o jednom projektu od týmu sídlícího v Oslu. Ten by měl letos vstoupit do pre-produkce a prý se bude jednat o open-world multiplayer, pravděpodobně tedy po vzoru Conan Exiles. Snad se dostane i na real-time strategii, když Funcom spolupracuje s vývojáři z Petroglyph (ex-veteráni z Westwood Studios), kteří pro firmu připravují real-time strategii Conan Unconquered. Tato spolupráce si přímo říká o Dune 3, nemyslíte? Vždyť Funcom má na své straně tvůrce Command & Conquer série a Dune 2. To by byla škoda nevyužít. První Duna s podtitulem The Battle for Arrakis je považována za první mainstreamový RTS titul.

Není od věci předpokládat další projekt. Nové hry s licencí Dune mohou využít připravovaný film, jenž je adaptací prvního románu Dune. Ve filmu se objeví Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Jason Momoa a Javier Bardem. Uvedení do kin je v plánu na 20. listopadu 2020.

„Mnozí z nás, včetně mně, jsou obrovskými fanoušci práce Franka Herberta a jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Legendary, abychom pro hráče z celého světa přivedli k životu universum DUNE,“ komentoval dohodu Rui Casais, výkonný ředitel Funcomu, a vzpomenul při tom na historii jeho společnosti, která vytváří oblíbené sci-fi/fantasy tituly jako Age of Conan a Conan Exiles.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama