Dying Light 2 představuje nové typy zombíků
Dying Light 2 Novinka Dying Light 2 představuje nové typy zombíků

Dying Light 2 představuje nové typy zombíků

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

10
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vedoucí game designér studia Techland se rozpovídal o nových typech mrtvých pojídačů masa a ukázal také nový concept art.

Reklama

Ačkoliv ukázka z herní očekávaného Dying Light 2 z E3 minulého roku vypadal skvěle, stále nám v hlavách zůstávala otázka „kde jsou všichni zombíci?“. Dosavadní informace o této hře se především soustředili na otevřený svět, lidské nepřátelé a vliv vašich činů na okolní svět. Během dnešního dne, nám však web GamesRadar+ přinesl nový artwork (nahoře pod nadpisem) se zástupcem oživlých mrtvol a rozhovor s vedoucím designérem studia Techland.

Podle zbroje, která na zombie zůstala, se jedná o bývalého člena populistické polovojenské frakce Peacekeeper, která se snaží přinést do světa Dying Light 2 řád pomocí tvrdé ruky. Peacekeeper bude také jedna z mnoha různých frakcí, se kterými se budete muset při svých „dobrodružstvích“ vypořádat. Vzhledem k tomu, že se hra odehrává 15 let po ději prvního dílu Dying Light, zombie, které znáte z poskakování po Harranu, jsou naprosto jinými bestiemi, než ty, kterým teprve budete čelit.

„Máme celý cyklus infikovaného života v naší hře,“ říká šéf designér Tymon Smektala. „Infikovaný začíná jako Viral, což je někdo, kdo byl zrovna pokousaný. Díky tomu stále prokazuje některé známky lidskosti a je velmi rychlý a nebezpečný. Zároveň se však vyhýbá světlu za každou cenu. Pokud se však Viral nějakou dobu nehýbe, promění se v něco, co nazýváme Biter, což jsou typické zombie: pomalu se pohybující infikovaní, kteří využijí jakoukoliv možnost vás chytit a sníst nebo infikovat.“

„Pokud Biteři zůstanou déle na slunci nebo pod UV zářením změní se v Degeneráty, rozpadající se zombie, kteří jsou velmi slabí s kusy masa odpadávajícího z jejich těl. Ačkoliv pro vás nepředstavují zrovna největší hrozbu, je potřeba si na ně pořád dávat pozor, jelikož Dying Light 2 je systemická hra a spoustu věcí se stane, když to zrovna nečekáte. Samozřejmě jsou tu i jiné způsoby vývojů, které můžou například vést až ke vzniku Volatileho. To je extrémně nebezpečný noční predátor. Pokud ho uvidíte, utíkejte! Není způsob, jak jej porazit, protože tahle potvora vás prostě zabije,“ dodal.

Dying Light 2 dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One, snad v letošním roce. Hru předobjednáte na Xzone.cz.

https://www.zing.cz/preview/96042437/videli-jsme-dying-light-2-agresivni-presto-takticke-souboje/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama